Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ζητά ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης των κο...

Με επιστολή του στους συναρμόδιους Υπουργούς

Με επανειλημμένα έγγραφα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ζητάει από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών & Εσωτερικών κ.κ. Στουρνάρα και Στυλιανίδη  την έκδοση νέας Κ.Υ.Α.  ώστε να παραχωρεί το δικαίωμα απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας απευθείας στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της χώρας. Στα πιο πρόσφατα από αυτά αναφέρει:

"Αξιότιμοι κ. υπουργοί, σας ενημερώνουμε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση 1038460/2439/Β0010/2009 (ΦΕΚ 792 Β΄) έληξε την 31-12-2012. Ως εκ τούτου επειγόντως θα πρέπει να εκδοθεί νέα ώστε να παραχωρεί το δικαίωμα απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας απευθείας στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της χώρας.

Η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτική καθότι ο χρόνος περνάει και θα πρέπει έγκαιρα να προετοιμασθούν τόσο οι Δήμοι, ώστε οι υπηρεσίες τους να προχωρήσουν τις διαδικασίες εκμίσθωσης όσο και οι επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν  την  θερινή περίοδο του 2013 ώστε να προετοιμασθούν έγκαιρα.

Η αναγκαιότητα αυτή γίνεται πιο επίκαιρη και επιτακτική καθότι η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα συμπεριλαμβάνει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τους επιχειρηματίες. Προς τούτο θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα τουλάχιστον στα ζητήματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις