Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΣΗΕΠΗΝ: Να μπει τέλος στο φαινόμενο της παραδημοσιογραφίας

ΕΣΗΕΠΗΝ: Να μπει τέλος στο φαινόμενο της...

Επίσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών στην Μυτιλήνη

Οι εξελίξεις στον Τύπο και το πρόβλημα της παραδημοσιογραφίας στη Λέσβο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων στη Μυτιλήνη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ  και με τη συμμετοχή μελών και εν δυνάμει μελών της Ένωσης.

Κατά την διάρκεια της συνέλευση ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τόνισε πως αν δεν έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις ο κλάδος θα οδηγηθεί σε κινητοποιήσεις.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το φαινόμενο της παραδημοσιογραφίας στη Λέσβο, ζήτημα που τέθηκε από τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στο νησί και συμφωνήθηκε από όλους το επόμενο διάστημα να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή του. Όπως τονίστηκε, η παραδημοσιογραφία πλήττει ευθέως το δικαίωμα των πολιτών σε έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Κατά την διήμερη παραμονή του στη Λέσβο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ είχε συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη, όπως και με το Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τους βουλευτές ζητήθηκε η στήριξή τους στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, η νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος λειτουργίας των ενημερωτικών ιστοσελίδων και των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε αυτές, η διασφάλιση των πόρων του «Αγγελιόσημου» και η αντιμετώπιση της παραδημοσιογραφίας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στη Μυτιλήνη τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Λέσβου καθώς και με βουλευτές του Νομού.

Εκτός από τον προέδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου συμμετείχαν τα εξής  μέλη του ΔΣ: ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κυρούσης, ο Γενικός Γραμματέας, Ζώης Μαρίνος, ο Ταμίας Δημήτρης Καρυωτάκης και το μέλος, Κυριάκος Κορτέσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις