Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο στο FIR Αθηνών

Οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον ε...

Στο Αιγαίο πέλαγος

Λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Χακάν Φιντάν αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επέτειο εισβολής το 22 στη Σμύρνη, οι Τούρκοι βάζουν στο «κάδρο» της έντασης και την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Μετά από 30 μήνες «νηνεμίας» πάνω από το Αιγαίο η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε τη Δευτέρα δύο οπλισμένα F-16 να πετάξουν στο FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί είσοδος οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών ήταν τον Φεβρουάριο του 2023. Έκτοτε η δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο ήταν «υποτονική» και περιοριζόταν μόνο στις παράνομες πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αναγνωριστικών ATR-72.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών οι οποίες προήλθαν από τα δύο οπλισμένα F-16 που πέταξαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, από ένα ATR-72 και ένα ελικόπτερο.

Το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Αυγούστου είχαν καταγραφεί 408 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 140 παραβιάσεις από μη επανδρωμένα και αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις