Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Καρπή - Μαγκριώτη για την υδροδότηση απο το φράγμα Πείρου

Συνάντηση Καρπή - Μαγκριώτη για την υδρο...

Πρόταση για χρηματοδότηση του έργου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, είχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου  Θάνος Καρπής με αντικείμενο συζήτησης  το αίτημα του Δήμου για την υδροδότηση των Οικισμών της περιοχής από το Φράγμα του Πείρου.  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ο Δήμαρχος έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα στον Υφυπουργό και ζήτησε πιεστικά την ένταξη των Τοπικών Κοινοτήτων στο δίκτυο υδροδότησης του Φράγματος.

Τελικά  ο κ. Μαγκριώτης, αποδέχθηκε το δίκαιο του αιτήματος του Δημάρχου και  παρά τις επιφυλάξεις των υπηρεσιακών  στελεχών, έδωσε εντολή να κατατεθεί  πρόταση στο σχετικό Πρόγραμμα  ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση του έργου.

Το  αντικείμενο του έργου αφορά  στην υλοποίηση της μελέτης Β΄ Φάσης για την υδροδότηση Οικισμών στη Δ.Ε. Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου, των Δ.Ε. Μεσσάτιδος και Παραλίας του Δήμου Πατρέων και πολλούς Οικισμούς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και αναφέρεται σε προϋπολογισμό ύψους 15 εκατομ. ευρώ περίπου.

Το  έργο αυτό είναι μείζονος σημασίας, διότι αφορά στην υδροδότηση 47.612 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ερυμάνθου, για τη διασφάλιση της ένταξης του έργου, απαιτείται η κινητοποίηση Βουλευτών του Νομού καθώς και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος.

Καλεί την Περιφέρεια και τους Βουλευτές  να παρέμβουν άμεσα προς το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και ειδικότερα στον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, για  την ένταξή του στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις