Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο στα επεισόδια»

«ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο στα επεισόδια»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζητά να καταδικαστούν από τους πάντες οι επιθέσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τα επεισόδια και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν τα φαινόμενα βίας. Ο κ. Παπαϊωάννου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», τονίζει ότι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Επιθέσεις εναντίον πολιτικών: Συμμερίζεστε την άποψη ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο; Πώς βλέπετε το κίνημα της πλατείας;

«Πρόκειται για δύο διαφορετικές συμπεριφορές με εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά. Οι επιθέσεις κατά πολιτικών πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αποτελούν επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας και κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.

Είναι συμπεριφορά βαθιά αντιδημοκρατική, αποσταθεροποιεί την πολιτική ομαλότητα και πλήττει καίρια την ανάπτυξη του τόπου. Οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού, κόμματα, κοινωνικοί φορείς αλλά και κάθε πολίτης ξεχωριστά, τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα με στόχο να τα εξαλείψουμε. Διαφορετικό είναι το φαινόμενο της πλατείας.

Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας. Όσο λειτουργεί σε αυτό το ειρηνικό πλαίσιο θεωρώ αξιοπρόσεκτη αυτή την πολιτική έκφραση. Όταν όμως ξεφεύγει από αυτή την εικόνα, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τη ζημιά που προκαλεί, όταν οδηγεί σε αφανισμό μια πόλη, που αποτελεί την καρδιά της χώρας και τη μετατρέπει σε “νεκρή πόλη”».

Εκτιμάτε ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δηλώνουν στελέχη του κόμματός σας;

«Κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συνιστώσες και γενικότερα τις αντικρουόμενες τάσεις που έχει στους κόλπους του. Επίσης είναι γεγονός, αποδεδειγμένο μάλιστα, ότι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι στελέχη του με ονοματεπώνυμο. Θα περίμενα λοιπόν και θα ήθελα να παίρνει σαφή θέση κυρίως ο πρόεδρός του για τα επεισόδια που, όπως προανέφερα, πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία.

Και βεβαίως ως ένας συντεταγμένος πολιτικός φορέας να αποδοκιμάζει κάθε φορά τα συγκεκριμένα γεγονότα. Είναι ευκαιρία, μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα θλιβερά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας φαινόμενα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις