Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Singapore Airlines: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών - Ένα δίχρονο παιδί ανάμεσά τους

Singapore Airlines: Η κατάσταση της υγεί...

Στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ εξακολουθούν να σοληεύονται οι τραυματίες της πτήσης SQ321 της Singapore Airlines

Νωπά είναι ακόμα τα τραύματα, σωματικά και ψυχικά, των επιβατών της πτήσης SQ321 από Λονδίνο για Σιγκαπούρη, οι οποίοι, έζησαν έναν εφιάλτη στον αέρα την Τρίτη (21/05) όταν το Boeing 777-300ER της Singapore Airlines έχασε απότομα ύψος για να ακολουθήσουν σφοδρές αναταράξεις και 90 δευτερόλεπτα τρόμου, πάνω από τη Μιανμάρ.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ με περίπου 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος. Χθες περισσότεροι από 140 επιβάτες και μέλη πληρώματος της πτήσης έφτασαν τελικά στον προορισμό τους.

Ωστόσο, 40 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο στην Μπανγκόκ λαμβάνοντας θεραπεία για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν. Υπενθυμίζεται πως ένας 73χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή. Ανάμεσα σε εκείνους που νοσηλεύονται στην Μπανγκόκ είναι και ένα δίχρονο παιδάκι.

Παρέχοντας ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Samitivej Srinakarin, δήλωσε ότι οι μισοί από τους 40νοσηλευόμενους βρίσκονται στην εντατική, με την πλειονότητα να έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με το BBC ένα άτομο έλαβε εξιτήριο.

Ειδικότερα από τους 40 που νοσηλεύονται 22 ασθενείς φέρουν τραύματα στη σπονδυλικής στήλης και στο νωτιαίου μυελού, 6 έχουν τραυματιστεί στο κρανίο και στον εγκέφαλο και 13 αντιμετωπίζουν προβλήματα στους μύες και στα μαλακά μόρια. Συνολικά 17 άτομα έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 9 αφορούσαν τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, δήλωσε ο Δρ Adinun Kittiratanapaibool, αναφέρει το BBC.

O γιατρός διευκρίνησε πως το 2 ετών παιδί νοσηλευόταν με διάσειση. Μεταξύ των νοσηλευόμενων βρίσκονται 10 Βρετανοί, 9 Αυστραλοί, 7 Μαλαισιανοί και 4 Φιλιππινέζοι ενώ, σύμφωνα με τον δρ Kittiratanapaibool ο γηραιότερος ασθενής είναι 83 ετών.

Η “συγγνώμη” της Singapore Airlines και η υπόσχεση για “ενδελεχή έρευνα”
Επιβάτες του αεροσκάφους δήλωσαν στο BBC ότι ένιωσαν το αεροπλάνο να πέφτει ξαφνικά και είδαν άλλους που δεν φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους «να εκτοξεύονται αμέσως στο ταβάνι». Μετά την αναγκαστική προσγείωση στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης ένα άλλο αεροσκάφος μετέφερε τους υπόλοιπους επιβάτες και το πλήρωμα στη Σιγκαπούρη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines, Goh Choon Phong, ζήτησε συγγνώμη σε όλους όσοι επλήγησαν.

«Λυπούμαστε πολύ για την τραυματική εμπειρία που πέρασαν όλοι όσοι επέβαιναν στο SQ321», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λόρενς Γουόνγκ, υποσχέθηκε «ενδελεχή έρευνα» για το συμβάν.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για άλλη μια φορά στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού. Ελπίζω και προσεύχομαι επίσης ότι όσοι έχουν τραυματιστεί θα αναρρώσουν και θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις