Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου – λευκώματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21

Πάτρα: Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου...

Το βιβλίο του Λεωνίδα Μαργαρίτη, προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς

Παρουσία του τέως Δημάρχου Πατρέων, Ανδρέα Καράβολα, του Αρεοπαγίτη Αργυρίου Σταυράκη, των Προέδρων Εφετών Γεωργίου Σπηλιωτόπουλου και Γεωργίου Ευσταθίου, λογοτεχνών, συγγραφέων και πολλών φιλότεχνων συμπολιτών παρουσιάστηκε, στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» & με τη συνεργασία της, το τελευταίο βιβλίο –λεύκωμα του προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδα Μαργαρίτη.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Τρόπαιο Αρετών Ιερού Αγώνος 1821».

Το συγκεκριμένο έργο του κ. Μαργαρίτη εκδόθηκε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και με δαπάνες της.

Στα κεφάλαια του έργου γίνεται αναφορά:

-        στη Σύναξη της Βοστίτσας,

-        στον αδικοχαμένο πρώτο καπετάνιο της επανάστασης Παναγιώτη Καρατζά,

-        στον χρηματοδότη της επανάστασης και θύμα της Εξόδου, Διοικητή των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο,

-        στον Στρατηγό και φίλο του Κολοκοτρώνη, Γεώργιο Σισίνη,

-        την Επανάσταση στην Ηλεία.

-        Στους φιλέλληνες λογοτέχνες.

-         Στην Φιλική Εταιρεία και τη συμβολή  στην ίδρυση της, του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου από την Ανδρίτσαινα.

Επίσης ο συγγραφέας, σημειώνει, πρότασή του για την αναγκαιότητα ίδρυσης Μουσείου Ενθυμημάτων του Ιερού Αγώνα, στο νεοκλασικό μέγαρο του Δημαρχείου της Πάτρας.

*To εξώφυλλο του έργου κοσμούν οι αιώνιες μορφές των Παπαφλέσσα, Καρατζά και Παπαδιαμαντόπουλου.

Το έργο παρουσίασαν στην εκδήλωση, κατά σειρά οι συμπολίτες:  Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος, Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής, η Χριστίνα Κόκκοτα Φιλόλογος, συγγραφέας και  Θεατρολόγος και ο Φιλόλογος, συγγραφέας και  ποιητής Φώτης Δημητρόπουλος

Την εκδήλωση προλόγισε και  συντόνισε  το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών, Συγγραφέας Ηλίας Δημητρόπουλος.

Το βιβλίο αυτό  όπως  ανέπτυξαν στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές    περιέχει   εργασίες άρτια δομημένες και ιστορικά τεκμηριωμένες για τα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου της περιόδου προ και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 .

Τέλος το λόγο έλαβε ο συγγραφέας του βιβλίου Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους ομιλητές-παρουσιαστές του βιβλίου και προσέφερε  στους  παριστάμενους από ένα αντίτυπο του βιβλίου-λευκώματος  με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Ακολούθως διατυπώθηκαν από μέρους των ακροατών ερωτήσεις και παρατηρήσεις στις οποίες υπήρξαν απαντήσεις των παρουσιαστών αλλά και του συγγραφέα.

Τέλος η εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του συγγραφέα προς τους παρουσιαστές αλλά και του κοινού που τίμησε με την παρουσία του την βραδιά.

Να προσθέσουμε πως ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών κ. Μαργαρίτης ανήγγειλε πως την επόμενη Δευτέρα 27-5 θα τελεστεί φιλολογικό μνημόσυνο του μέλους της Εταιρείας, ποιητή Γεωργίου Τσαβαλά  όπου θα γίνει αναφορά στην ζωή  και το έργο του από τη Χριστίνα Παπανικόλα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture