Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για το Έλος της Αγυιάς στην Πάτρα

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για το Έλος τη...

Από τον πατρινό Ανδρέα Παλαιολόγο

Την Κυριακή 26 Μαΐου ώρα 10:30-11:00 το πρωί θα προβληθεί στο κανάλι της Βουλής η ταινία του πατρινού Ανδρέα Παλαιολόγου, η οποία εντάσσεται στη σειρά φοιτητικών ντοκιμαντέρ "Φοιτητιβίσματα" παραγωγής τού ετήσιου διαπανεπιστημιακού προγράμματος "ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ".

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά:

"Άραγε πόσες ιστορίες κρύβει μέσα του ένα Έλος δίπλα στη θάλασσα; Ας ανέβουμε ψηλά να δούμε τί έχει να μας πει: στιγμές λύπης και χαράς, μοναξιάς και συντροφιάς. Άνθρωποι, ζώα, φύση, ο χρόνος... ας ακούσουμε τις σκέψεις τους. "
Την Κυριακή 26 Μαΐου ώρα 10:30-11:00 το πρωί θα προβληθεί στο κανάλι τής Βουλής η ταινία μου, η οποία εντάσσεται στη σειρά φοιτητικών ντοκιμαντέρ "Φοιτητιβίσματα" παραγωγής τού ετήσιου διαπανεπιστημιακού προγράμματος "ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ".
Αποτελεί την πρώτη μου ολοκληρωμένη απόπειρα κινηματογραφικής δημιουργίας. Το θέμα φέτος είχε να κάνει με το περιβάλλον. Αρχικά είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο, αλλά η κατεύθυνση που δόθηκε από τον συντονιστή τού προγράμματος ήταν να εστιάσουμε στο φυσικό περιβάλλον.
Επομένως, μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να ασχοληθώ με το Έλος τής Αγυιάς στην πόλη μου, Πάτρα.
Εφόσον δεν πήρα βοήθεια από ανθρώπους που ήθελα να συμμετέχουν, επικεντρώθηκα κυρίως στον εαυτό μου - είτε αυτό είχε να κάνει με συνθήκες που δημιούργησα στον τόπο, είτε ακόμη και με πράγματα που ήδη υπάρχουν εκεί αλλά μέσα από το φιλτράρισμα τού νου μου τούς δίνεται άλλη ανάγνωση.
Εν ολίγοις κατέληξε να είναι ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ. Καταλαβαίνω ότι σίγουρα αυτή η φόρμα έργου με εκφράζει γιατί στην ζωή μου προσπαθώ όσο μπορώ να βλέπω με καλλιτεχνικό και ποιητικό τρόπο τα πράγματα.
Επιτέλεσα όλους τούς ρόλους πλην μοντάζ, το οποίο έκανε η συνάδελφος θεατρολόγος Εύα Κανάκη - εξαιρετική η συνεργασία μας - και μουσικής σύνθεσης, την οποία έκανε η ξαδέλφη μου Μαρία Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου. Τις ευχαριστώ και τις δύο για την υπομονή τους και την βοήθεια στην ολοκλήρωση τού έργου - τη δεύτερη την ευχαριστώ και για την συνεργασία που είχαμε στην δημιουργία τής αφίσας που βλέπετε.
Τελικά ακόμη και με ένα κινητό γίνεται δουλειά. Θέληση να υπάρχει
... Πιθανώς αυτή η ταινία να είναι το κλειδί για τον φιλμικό κόσμο στον οποίο πια (θα) συμμετέχω και πρακτικά ...
* Το ντοκιμαντέρ μου θα παιχτεί 10:30-10:45 ή 10:45-11:00 (κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο διάστημα). Αξίζει όμως να δείτε και το άλλο έργο, διότι ακόμη κι ας μην ξέρω ποιο είναι, ξέρω ότι όλα όσα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα ό,τι δημιουργήσαμε το κάναμε με αγάπη και θετική διάθεση!".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture