Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το βιβλίο "Το μάτι της βελόνας"

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το βιβ...

Η εκδήλωση για το βιβλίο της Σοφίας Ελευθερίου θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 8 το βράδυ

Παρουσιάζεται σε εκδήλωση στον κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 8 το βράδυ, το βιβλίο της Σοφίας Ελευθερίου με τίτλο «Το μάτι της βελόνας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενύπνιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Πατρινοί συγγραφείς Βασίλης Λαδάς και Βασίλης Χριστόπουλος.

Το βιβλίο «Το μάτι της βελόνας» είναι μια συλλογή από ιστορίες που αναφέρεται σε περιστατικά της ζωής καθημερινών ανθρώπων, τα οποία είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν στο «μάτι της βελόνας» δεν είναι όμως διόλου ασήμαντα.

Ξεκινώντας από την προετοιμασία μιας νύφης για το γάμο της, βολτάροντας στη λιμνοθάλασσα με τον πατέρα, τρώγοντας σταφύλια τον Αύγουστο στο αμπέλι, παρακολουθώντας καλικάντζαρους να χοροπηδούν στην καμινάδα την παραμονή των Φώτων, γεννώντας έρωτες που δεν υπακούουν στις κοινωνικές επιταγές, απαγγέλοντας μια παρωδία της Ιλιάδας, ακόμη και συναντώντας τον Καβάφη σ’ ένα καφενέ στο Αιτωλικό.

Είναι όλα εκείνα τα απλά, προγραμματισμένα ή απρόοπτα πράγματα, που συνθέτουν μια καθημερινότητα τόσο γνωστή αλλά και τόσο αναπάντεχη ταυτόχρονα.

*Η Σοφία Ελευθερίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Έχει πάρει πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2000 εργάζεται ως χημικός σε φαρμακευτική εταιρεία στην Πάτρα, όπου και μένει μόνιμα με την οικογένειά της. Γράφει ποιήματα και διηγήματα, που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και σε ιστότοπους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture