Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Ολοταχώς στο κομμωτήριο: Τα κυρίαρχα summer trends στα μαλλιά σύμφωνα με τους ειδικούς

Ολοταχώς στο κομμωτήριο: Τα κυρίαρχα sum...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μιλήσαμε με Λέτα Φλώρου, Γιώργο Σπυρόπουλο, Αγγέλα Πανταζοπούλου, Κοραλία Συνοδινού

Ώρα για summer refresh στα μαλλιά μας! Μιλήσαμε με 4 καταξιωμένους hair stylists της Πάτρας για τα κορυφαία trends που θα επικρατήσουν τη νέα σαιζόν και εκείνα που έχει ήδη αγαπήσει ο κόσμος. Οι καλοκαιρινές έξοδοι, οι διακοπές, οι γάμοι μας ξεσηκώνουν για νέα χρώματα, σχήματα, χτενίσματα σύμφωνα με το διεθνές τοπίο της ομορφιάς και της μόδας. Ενημερωθείτε εγκαίρως.

Με ιστορία 62 ολόκληρων χρόνων, το κομμωτήριο Florou Excel, έχει συνδεθεί με το υψηλό status αισθητικής και υπηρεσιών. Η διακεκριμένη hair expert Λέτα Φλώρου συνέχισε την παράδοση της μητέρας της Βούλας Φλώρου στην κομμωτική τέχνη, ανεβάζοντας τον πήχη ολοένα και ψηλότερα.

«Το 2024 επικεντρώνεται στα σκούρα, κομψά και πολυτελή μαλλιά, από βαθύ μελαχρινό έως και πολύ ανοιχτό καστανό. Αναφέρομαι στην παλέτα γύρω από τον τόνο του καφέ και της σοκολάτας. Απαραίτητα στοιχείο η λάμψη, δηλαδή το γυαλιστερό φινίρισμα. Ταυτόχρονα το super δημοφιλές balayage όχι μόνο παραμένει στην μόδα αλλά εξελίσσεται σε mega trend φέτος. Κυρίως στα ξανθά μαλλιά, αλλά και σε όλους τους τόνους, αποτελεί φανταστική επιλογή αν ψάχνεις ένα διάλειμμα από την μονοτονία μιας και μόνο απόχρωσης» τόνισε η Λέτα Φλώρου στο thebest.gr.

Mάθαμε ακόμα πως το bob χτένισμα είναι κορυφαία τάση στο TikTok με πάνω από 7 δισεκατομμύρια προβολές, οπότε δεν πρόκειται να εξαφανιστεί το 2024. Αυτό το μήκος μαλλιών είναι φρέσκο, κομψό, πρακτικό, εύκολο στο χτένισμα και σίγουρα όχι βαρετό. Κοντύτερο ή μακρύτερο, ίσιο, κυματιστό ή ατημέλητο, το bob χτένισμα το συναντάμε πολύ συχνά σε επιδραστικές διασημότητες.

Η ίδια καλεί το κοινό να δοκιμάσει ζεστούς τόνους του ξανθού, που αποπνέουν πολυτέλεια -χρυσό ξανθό ή μελί – που ηρεμούν το χρώμα της επιδερμίδας  ώστε να δείχνει πιο ξεκούραστη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Επίσης το πολύ σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο χρώμα,  που ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος, από το πιο ανοιχτόχρωμους, μέχρι τους πιο σκουρόχρωμους.

Σχετικά με τις νύφες  μας είπε:

«Αυτό που με χαρακτηρίζει ως hair stylist στα νυφικά χτενίσματα είναι απλότητα. Προτείνω το διαχρονικό σινιόν για τις νύφες που αναζητούν κομψή εμφάνιση. Δημιουργούμε χαμηλό, κομψό κότσο στον αυχένα  ή μια ελαφρώς υψηλότερη παραλλαγή ως μοντέρνο twist. Ο ψηλός κότσος αρμόζει σε φορέματα με Α γραμμή, όσο σε γοργονέ σιλουέτες. Επίσης, συνδυάζεται όμορφα με ένα νυφικό ανοιχτής πλάτης. Μοντέρνα πινελιά αποτελεί μια σοφιστικέ αλογοουρά, που έχει γοητεύσει τις δημοφιλέστερες stars το τελευταίο διάστημα.
Σε πιο χαλαρή και παραλιακή ατμόσφαιρα, συστήνουμε beach waves. Αφήστε τα κάτω ή μαζέψτε τα σε χαλαρό μισό στυλ, με μια μικρή πλεξούδα ή με twist για περισσότερη λεπτομέρεια».

 

Florou Excel

Μιαούλη &. Καραϊσκάκη, Πάτρα

Τ.: 2610325923

facebook.com/florou.excel

instagram.com/florou_excel?igsh=dWlxM3M2MjZrN3F3

 

Αναγνωρισμένος hair stylist στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου και με συνεπή πορεία υψηλών επιδόσεων, ο Γιώργος Σπυρόπουλος, πιστεύει πως «όλοι θέλουμε ένα 2024 με όμορφα μαλλιά για μας και τους αγαπημένους μας». Μας μίλησε λοιπόν για τα σημαντικότερα trends σε όλες τις κατηγορίες του αντικειμένου του:  

«Στις τάσεις χρώματος μαλλιών για το 2024 δεσπόζει το expensive brunette, καθώς προβάλλονται διεθνώς τα σκούρα, κομψά και πολυτελή μαλλιά, από βαθύ μελαχρινό έως και καστανό πολύ ανοιχτό. Εδώ μεγάλη σημασία έχει το γυαλιστερό φινίρισμα ώστε να δείχνουν στιλπνά και αστραφτερά. Ταυτόχρονα, προτείνουμε τον τόνο warm apricot, δηλαδή το πιο γλυκό, χάλκινο χρώμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλές διασημότητες θα συμβάλουν στη δημοτικότητά του. Επίσης, είναι δεδομένο πως το balayage διατηρεί και ενισχύει την απήχησή του, πρωτίστως στις ξανθές γυναίκες. Αποτελεί άλλωστε καταπληκτική και ασυναγώνιστη επιλογή κόντρα στη μονοχρωματική όψη των μαλλιών. Στα κουρέματα θα ξεχώριζα το λεγόμενο «kitty cut» ως ολοκαίνουρια τάση. Το μήκος φτάνει μέχρι το ύψος των κοκάλων του στέρνου και  χαρακτηρίζεται από έντονο φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο».

Όσο αφορά στο κεφάλαιο νύφες τόνισε:

«Τα pony tails, δηλαδή οι χαλαρές, χαριτωμένες αλογοουρές αποτελούν τη νέα μεγάλη τάση κατά την άποψή μου. Παράλληλα, είναι στην bridal beauty επικαιρότητα οι πλεξούδες και οι ατημέλητοι κότσοι. Πάντα βέβαια υπάρχουν τα κλασικά σινιόν ως διαχρονική επιλογή. Πολλές νεαρές νύφες αφήνουν τα μαλλιά τους κάτω για πιο απλό και ρομαντικό style. Θα έλεγα πάντως πως στην τελική επιλογή χτενίσματος έχει μεγάλη σημασία το πατρόν και το ντεκολτέ του νυφικού, αν δηλαδή διαθέτει, λαιμόκοψη ή είναι εξώπλατο ή στράπλες».    

 

Gs Hair Salon

Πατρών 31 - Ρίον

Τ.: 2610990520

facebook.com/GiorgosSpiropoulosHairSalon

instagram.com/gs.hairsalon?igsh=aDByazJqbDM5ajN6

Η Κοραλία Συνοδινού διαθέτει client list που αφήνεται στα χέρια της με «κλειστά μάτια». Οι πλέον επίκαιρες και νεωτεριστικές μέθοδοι και οι πιο hot προσταγές της μόδας από το διεθνές στερέωμα έχουν περίοπτη θέση στο κομμωτήριό της στο κέντρο της Πάτρας. Η θηλυκότητα και τα επίκαιρα «must have» στα μαλλιά σμίγουν δημιουργικά στην επαγγελματική φιλοσοφία της.

«Αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλη ζήτηση τα έντονα φιλαρίσματα σε όλα τα μήκη. Συστήνουμε τη λογική των layers και τις ανανεωμένες αφέλειες, γιατί αποφέρουν όψη πιο μοντέρνα, φρέσκια, νεανική. Οι «μύτες» αγκαλιάζουν το πρόσωπο παιχνιδιάρικα, κόντρα σε αυστηρά και πιο τυπικά κουρέματα» αναφέρει στο thebest.gr.

Στις βαφές προτείνει τις πιο ζεστές αποχρώσεις του ξανθού και την ολοκαίνουρια τεχνική του wet balayage. Σε βρεγμένα μαλλιά επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ενιαίο και αρμονικό, δίχως ξεπερασμένες αντιθέσεις. Ένας ακόμα τόνος που θα επικρατήσει τη φετινή θερινή σαιζόν είναι κατά την άποψή της, το χάλκινο.

Στο πεδίο του wedding hairstyling πρωταρχικό ζητούμενο είναι η απλότητα, μας λέει η κ. Συνοδινού. «Τα μαλλιά μακραίνουν και χτενίζονται ανάλαφρα, σε χαλαρά κύματα για τις σύγχρονες νύφες. Από εκεί και πέρα, τα κριτήρια αλλάζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της ίδιας της νύφης, την τοποθεσία και τη διακόσμηση του γάμου κλπ. «Θα έλεγα πως  κάτι καινούριο που μας ζητούν είναι να έχουν άλλο χτένισμα στη γαμήλια τελετή και άλλο στο party μετά» υποστηρίζει. 

Koralia Hair & Beauty

Aγίου Ανδρέου 119, Πάτρα

Τ.: 2610343442

koralia_hair_and_beauty

facebook.com/Koraliasinodinou

 

Περιζήτητο όνομα στο hairstyling, η Αγγέλα Πανταζοπούλου, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 29 χρόνια στην περιοχή Αγίας Τριάδας. Στο ίδιο σημείο πάντα, στο φιλόξενο κομμωτήριο Symbol προσελκύει κόσμο από όλη την Πάτρα, χάρη στην εμπειρία, το ταλέντο και το πάθος της.

«Αυτή τη στιγμή στα κουρέματα βασιλεύουν όλες οι μορφές «καρέ», καθώς κολακεύουν τις περισσότερες γυναίκες. Σε διάφορα μήκη, αυστηρά ή όχι, αποτελούν κυρίαρχη τάση. Στις βαφές, το διάσημο και κοσμαγάπητο balayage ήρθε για να μείνει. Ταυτόχρονα, σαν τεχνικές αρέσουν πολύ τα babylights και οι «διαφάνειες». Όλα εφαρμόζονται αυτόνομα ή συνδυαστικά, στη λογική του φυσικού αποτελέσματος.  Δεν βλέπουμε πια δηλαδή την παλιά εικόνα με τις έντονες αντιθέσεις σαν ρίγες, αλλά ένα απαλό μπλέξιμο των αποχρώσεων» εξηγεί στο thebest.gr.

Tί συστήνει ως νέα πρόταση ανανέωσης για το φετινό καλοκαίρι και γενικότερα;

«Φροντίζουμε πρωτίστως να διατηρούμε τα μαλλιά μας γερά και υγιή με εξειδικευμένα προϊόντα και εγγυημένες θεραπείες. Από εκεί και πέρα, όταν εμπιστεύεσαι τον κομμωτή σου, μη φοβάσαι τις αλλαγές. Είναι η εποχή που φωτίζουμε το χρώμα των μαλλιών και δοκιμάζουμε κουρέματα. Καινούρια πρόταση οι νέες φράντζες σε σχήμα καρδιάς και οι αφέλειες που θυμίζουν τη BB, δηλαδή πιο κοντές μπροστά και πιο μακριές στο πλάι».

Αναφέρει επίσης πως η θερινή ανεμελιά δεν ευνοεί «στημένα» χτενίσματα. Ακόμα και σε ένα βραδινό κάλεσμα, πλέον επιλέγονται μαλλιά με φυσικό σπάσιμο και κίνηση. Τα νεότερα κορίτσια, που ενδέχεται να ζητήσουν κάτι πιο τολμηρό, κάνουν τα λεπτά πλεξουδάκια τύπου «μποξέρ», ενώ ενδέχεται να ζητήσουν κάποιο look διασημότητας, όπως αυτό της Κένταλ Τζένερ με το λιτό πιάσιμο πίσω, στο πρόσφατο Met  Gala.

Mάς μίλησε βέβαια και για τις νύφες: «Η συνεργασία με τη νύφη προέχει πάντα. Το νυφικό, η προσωπικότητα της ίδιας, το ύφος του γάμου επηρεάζουν το hairlook. Αρέσουν πολύ τα απλά και chic «σινιόν», οι χαλαροί κυματισμοί, οι λιτοί κότσοι και οι κοτσίδες αλλά και οι λεγόμενες vague σε διαφορετικές εκδοχές που χαρίζουν ρετρό εικόνα. Οι ακρότητες και τα μεγαλομανή, πριγκιπικά χτενίσματα έχουν τελειώσει πια».  

Symbol

Αγίας Τριαάδος 80, Πάτρα

Τ.: 261 031 0177

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View