Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Μικρό Ταρανδάκι» και τηλεοπτικά BAFTA: Τα βλέμματα στους πρωταγωνιστές της πολύκροτης, ψυχωτικής σειράς

«Μικρό Ταρανδάκι» και τηλεοπτικά BAFTA: ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο 35χρονος Σκοτσέζος Richard Gadd και η 38χρονη Βρετανίδα Jessica Gunning μας έμαθαν τι εστί stalking

Στο κόκκινο χαλί της απονομής των τηλεοπτικών BAFTA στο Λονδίνο παρέλασαν και οι πρωταγωνιστές της πολυσυζητημένης σειράς του Netflix «Μικρό ταρανδάκι-Baby Reindeer» που έχει σκαρφαλώσει ακόμα και στην πρωτιά της πρώτης δεκάδας επιλογών του διεθνούς και του ελληνικού κοινού της πλατφόρμας.

Η επίδραση αυτού του δραματικού, κοινωνικού θρίλερ που μεταφέρει στην οθόνη μια αληθινή ιστορία παρενόχλησης και κακοποίησης θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα έχει ξεσηκώσει το ενδιαφέρον ακόμα και του «βασιλιά του τρόμου», Στίβεν Κινγκ!

 

 Διαταραγμένο; Διεστραμμένο; Ψυχωτικό; Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το άγγιγμα  του συγκεκριμένου θεάματος στο μυαλό του τηλεθεατή. Το φοβερό είναι μάλιστα, πως ακόμα και με την παρέμβαση του νόμου στο φινάλε, η υπόθεση δεν οδηγεί σε ουσιαστική διαφυγή και κάθαρση. Μιλώντας στον Independent, ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς Ρίτσαρντ Γκαντ είχε δηλώσει «Το stalking και η παρενόχληση είναι μια μορφή ψυχικής ασθένειας. Θα ήταν λάθος να τη σκιαγραφήσουμε ως τέρας. Το σύστημα απέτυχε απέναντί της».

Ο 35χρονος Σκοτσέζος καλλιτέχνης αποκάλυψε την αληθινή ιστορία του αρχικά σε έναν πολυβραβευμένο αυτοβιογραφικό μονόλογο, ο οποίος μεταφέρθηκε κατόπιν στο Netflix. Eνσαρκώνει έναν αποτυχημένο κωμικό και νυν barman τον οποίο πολιορκεί μια μεσήλικη και υπέρβαρη, εμμονική γυναίκα.  

 Τον παρακολουθεί παντού, του στέλνει αμέτρητα μέιλ και μηνύματα οδηγώντας τον στην παράνοια και την αυτοκαταστροφή. Οι κριτικές μιλούν για ένα σκοτεινό project ενώ τα social media έχουν «κολλήσει» μαζί του. Η βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes μιλάει για την καλύτερη σειρά αυτή τη στιγμή.

Αν και η πραγματική «Μάρθα» αρνήθηκε σε συνέντευξη στην tv το μέγεθος της παρενόχλησης με τα 41.000 email και τα εκατοντάδες tweets, ουδείς αρνείται πως τα περιστατικά και το μήνυμα ανατριχιάζουν το κοινό. Η 28χρονη Τζέσικα Ράνινγκ που την υποδύεται με ένα τρομακτικό γέλιο, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.  

 
«Οσοι το δουν θα μάθουν σχεδόν τα πάντα για μένα. Μπορεί να κρίνουν, μπορεί να μη συμφωνούν και αυτό εκ φύσεως συνοδεύεται από κάποιο άγχος, αλλά γι' αυτό υπέγραψα» εξηγεί ο Γκαντ. Και όσοι το είδαμε μάλλον… «αρρωστήσαμε» με την περίπτωση. Οι πληγές που αποκαλύπτονται δεν περιορίζονται μόνο στην επίμονη Μάρθα αλλά και σε άλλο συμβάν που έχει σφραγίσει τη συμπεριφορά του κεντρικού ήρωα. Πώς να ορθοποδήσει ένας άνθρωπος σε τέτοιες περιστάσεις;

*Το ντουέτο μαγνήτισε τα βλέμματα και τα φλας στα βρετανικά τηλεοπτικά βραβεία και συγκαταλεγόταν τιμητικά και στους απονεμητές.   

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View