Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φεύγουν ολόκληρα κομμάτια από τα σιντριβάνια στην πλατεία Γεωργίου- Τι απαντά ο Δήμος

Πάτρα: Φεύγουν ολόκληρα κομμάτια από τα ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η εικόνα προκαλεί θλίψη

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πατρινούς η εικόνα των σιντριβανιών στην Πλατεία Γεωργίου που χάνουν κομμάτια από το κυρίως «σώμα» τους.  

Πλέον δεν είναι μόνο τα ζητήματα καθαριότητας αλλά και η συντήρησή τους που πρέπει να απασχολεί τους αρμόδιους καθώς πρόκειται για δύο θαυμάσια περίτεχνα σιντριβάνια, αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης.

Όσοι περνούν καθημερινά από εκεί δεν γίνεται να μη διαπιστώσουν ότι το πρόβλημα χρειάζεται άμεσα λύση με την κατάσταση να προκαλεί θλίψη.

 

Φωτο: Ασπασία Αντωνάτου

Φωτο: Ασπασία Αντωνάτου

Ωστόσο και ενώ τα σιντριβάνια φυλλορροούν, από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων  επιμένει να τονίζει ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και άρα, προς το παρόν άλυτο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, «τα σιντριβάνια είναι διατηρητέα. Κάνουμε ενέργειες και θα γίνει ένας διαγωνισμός και για άλλα πράγματα στην πλατεία. Τα σιντριβάνια είναι μέσα στα πράγματα για τα οποία πρέπει να φροντίσουμε. Την συντήρηση τους ωστόσο δεν μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε. Υπάρχει λίστα από το Υπουργείο Πολιτισμού που μας έχει δοθεί με αυτούς που μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι κάτι απλό. Οι υπηρεσίες ωστόσο είναι έτοιμες σύντομα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλατεία Γεωργίου.

Πώς έφτασαν στην πόλη τα σιντριβάνια- Πόσο Κόστισαν

Τα σιντριβάνια έφερε από τη Γαλλία η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην πλατεία και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.

Το κάθε σιντριβάνι κοσμείται από τέσσερα θαυμάσια μπρούτζινα φτερωτά λιοντάρια, ενώ στην κορυφή του μεν «κάτω» σιντριβανιού στέκεται μια υδροχόος, του δε «πάνω» σιντριβανιού ένας αυλητής.

Σήμερα τα σιντριβάνια που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης και της  κεντρικότερης πλατείας της, διαλύονται μπρος στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις