Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς σχεδιάζεται η επιστροφή στο σχολείο μετά την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε συγκρότημα

Πάτρα: Πώς σχεδιάζεται η επιστροφή στο σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι θα γίνει στην αυριανή τηλεδιάσκεψη

Για την επιστροφή στα σχολεία ετοιμάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα, στην Πάτρα, μετά την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, «αύριο με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα θα έχουμε μία τηλεδιάσκεψη μαζί με τον ΟΚΑΝΑ. Εκεί θα λεχθούν συγκεκριμένα πράγματα για ενέργειές που θα είναι άμεσες και θα σχετίζονται με το άνοιγμα του σχολείου. Θα συμμετέχουν σύμβουλοι της Εκπαίδευσης,  προϊστάμενοι του 1ου και 2ου ΚΕ-ΔΑΣΥ Αχαΐας, η υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Αχαΐας και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης της Βίας ΔΔΕ Αχαΐας.

Σκοπός της συνάντησης είναι να δούμε πώς θα προσεγγίσουμε σύνθετα και παιδαγωγικά αυτή την επιστροφή στο σχολείο. Εκτός από τα άμεσα μέτρα, υπάρχει και μακροχρόνιος σχεδιασμός που θα αφορά το επόμενο σχολικό έτος. Είμαστε στην φάση αυτού του σχεδιασμού».

Όπως επισημαίνει η κα Πιερρή, «οι άνθρωποι και τα στελέχη από τον ΟΚΑΝΑ, γνωρίζουν το θέμα, πώς να αντιμετωπιστεί, αύριο θα υπάρχουν ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί γιατί οι ενέργειές μας πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες και ορθές, προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αλλά όλες τις σχολικές μονάδες. Θα στηρίξουμε τα σχολεία, δεν θα τα αφήσουμε μόνα τους, να λειτουργήσουν στον αυτόματο πιλότο. Περνάμε μία κρίση, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα μα επιληφθεί του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με όλα τα μέσα που διαθέτει. Αυτό θα κάνουμε: τη δουλειά μας, το καθήκον μας με αγάπη στα παιδιά». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις