Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Έως 26 Απριλίου η προθεσμία για τις υποψηφιότητες στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Ο Δ. Γεωργαλάς κατέθεσε τη δική του, την Δευτέρα αναμένεται, η Τ. Λοβέρδου

Έως 26 Απριλίου η προθεσμία για τις υποψ...
Μαρτάτος Tάκης

Εκτιμάται πως η ερχόμενη εβδομάδα που είναι & η τελευταία θα είναι η πιο κρίσιμη - "Πάω για να βοηθήσω όχι για να κρίνω", είπε στο thebest.gr η Τατιάνα Λοβέρδου - Ο Δ. Γεωργαλάς ανέφερε πως νιώθει πως είναι στην πιο ώριμη στιγμή του, καλλιτεχνικά

Την Παρασκευή 26-4-2024 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την ερχόμενη εβδομάδα που είναι και η τελευταία αναμένεται να φτάσουν οι περισσότερες αιτήσεις ενώ υπολογίζεται να υπάρξουν και κάποιες που με σφραγίδα ταχυδρομείου την 26η Απριλίου, θα έρθουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Εκτιμάται πως για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή θα θέσουν υποψηφιότητα πολλοί καλλιτέχνες που είτε κατάγονται είτε ζουν και εργάζονται στην πόλη της Πάτρας και μένει να δούμε ποιοί θα είναι αυτοί. Πάντως ήδη δύο αγαπητοί καλλιτέχνες με Πατρινή καταγωγή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Γεωργαλάς και η χορογράφος και χορεύτρια Τατιάνα Λοβέρδου με πολυετή παρουσία και εμπειρία, εκδήλωσαν δημοσίως το ενδιαφέρον τους. Ο κ. Γεωργαλάς με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr μας επιβεβαίωσε πως κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενώ και η Τατιάνα Λοβέρδου που επίσης μίλησε στο thebest.gr, υπογράμμισε πως σκοπεύει να καταθέσει την υποψηφιότητα της την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη καθώς αυτό το διάστημα συντάσσει το φάκελο της όσο πιο λεπτομερώς γίνεται όπου και θα περιγράφει το σκεπτικό της.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ίσως να θέσει υποψηφιότητα και ο πατρινός σκηνοθέτης και ηθοποιός Φάνης Δίπλας.

«Ετοιμάζω την αίτησή μου και γράφω όσα σκέπτομαι να κάνω με το σκεπτικό σαν να με έπαιρναν τώρα τι ακριβώς θα έκανα», μας είπε η κ. Λοβέρδου, η οποία παρακολουθεί τα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σχεδόν από το ξεκίνημα του, επί Μάγιας Λυμπεροπούλου ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκε και με το ΔΗΠΕΘΕ σε παραστάσεις όπως «Τα Γούστα του κυρίου Σλόαν» με τους Περικλή Βασιλόπουλο, Βάσω Σακελλάρη και Γιάννη Στόλλα επί Νίκου Αρμάου στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Ακόμα η Τατιάνα Λοβέρδου είχε συνεργαστεί και επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θέμη Μουμουλίδη στον τομέα του χοροθέατρου.

«Ακούω πως είναι δύσκολα τα οικονομικά και η οικονομική διαχείριση θα είναι από τα βασικά ζητήματα που θα κοιτάξω. Πάω στο ΔΗΠΕΘΕ εφόσον επιλεγώ, για να βοηθήσω και να γίνουν πράγματα και όχι για να κρίνω», μας είπε η Τατιάνα Λοβέρδου, η οποία σκέπτεται τη διοργάνωση ενότητας με τίτλο «Ημέρες Χορού» όπου ο χορός και το θέατρο θα συνδυάζονται κάθε φορά και με ένα μουσικό όργανο αλλά και πολλά ακόμη που θα έχουν να κάνουν με τους συγγραφείς, τους σπουδαστές της δραματικής σχολής, τους θεατρολόγους, κ.α. ενώ θεωρεί challenge – πρόκληση το γεγονός ότι λόγω των έργων που γίνονται, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί υο ιστορικό θέατρο Απόλλων, η βάση όλα αυτά τα χρόνια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς που τον πετύχαμε στην παράσταση που παίζει αυτό το διάστημα στο μικρό Γκλόρια, στην Αθήνα, στο έργο «Φωτιά και νερό» της Χρύσας Σπηλιώτη, μας είπε πως αποφάσισε να καταθέσει υποψηφιότητα μιας και είναι από την Πάτρα και όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται για την αγαπημένη του γενέτειρα. Επίσης μας είπε πως νιώθει πως είναι σε μία ώριμη φάση καλλιτεχνικά και θέλει να προσφέρει αν είναι και από μία νέα θέση όπως αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω ότι μπορώ, Αποφάσισα να καταθέσω αίτηση καθώς αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γεωργαλάς στο thebest.gr. O κ. Γεωργαλάς που είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, είχε παίξει στο ΔΗΠΕΘΕ επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του αείμνηστου Γιάννη Βόγλη στο έργο "Χορός του Θανάτου" του Στρίντμπεργκ μαζί με τον Γιάννη Βόγλη και την εκλεκτή Πατρινή ηθοποιό Όλγα Πολίτου ενώ ακόμα είχε συνεργαστεί με το Πατρινό θέατρο και την περίοδο του covid 19, ανεβάζοντας τα αναλόγια "Οι Γραφές της Επανάστασης" που παρουσάστηκαν σε live streaming.

Ακόμα μας είπε πως οι θεατρικές του υποχρεώσεις τελειώνουν την Μ. Τρίτη και με το καλό θα έρθει στη συνέχεια στην Πάτρα για να περάσει με την οικογένεια του τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Τέλος να αναφέρουμε πως τις αιτήσεις με τις υποψηφιότητες που θα αποσταλούν, θα μελετήσει διεξοδικά το Διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου με πρόεδρο την κ. Λυδία Καραθανασοπούλου ενώ οι υποψήφιοι αναμένεται να καλεστούν και για προσωπική ακρόαση – συνέντευξη από κοντά.

*Την προγούμενη φορά που προκηρύχθηκε η θέση, όπως θα θυμάστε το ενδιαφέρον ήταν ιδιαιτέρως ζωηρό με τις υποψηφιότητες να φτάνουν σχεδόν τις 30. Ο σκηνοθέτης Λουκάς Θάνος ήταν το πρόσωπο που είχε τότε επιλεγεί.

Η θητεία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ σύμφωνα με τον κανονισμό, είναι 2ετής με τη δυνατότητα παράτασης της θητείας για έναν ακόμη χρόνο.

 

Ο Πατρινός ηθοποιός ακι σκηνοθέτης Δημήτ...

Ο Πατρινός ηθοποιός ακι σκηνοθέτης Δημήτρης Γεωργαλάς.

Η Πατρινή χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου.

Η Πατρινή χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture