Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινηματογραφική διάρρηξη στον Πύργο – Έκλεψε βαν και έκανε «ντου» σε επιχειρήσεις

Κινηματογραφική διάρρηξη στον Πύργο – Έκ...

Η δράση του εφευρετικού -κατά τ’ άλλα δράστη, έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, Παναγιώτη Κωτσάκη, που μαζί με τον υπάλληλο του πήγαν να ανοίξουν την επιχείρηση...

Σκηνές… σαν από ταινία εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα με έναν κουκουλοφόρο να εξαντλεί τη εφευρετικότητα του και να βάζει μπρος το… καλά -όπως φάνηκε- οργανωμένο σχέδιό του. Ήταν δώδεκα μετά τα μεσάνυχτα όταν ο 23χρονος δράστης ξεκίνησε το… έργο του.


Αρχικά, πήγε σε πάρκινγκ μεγάλης υπεραγοράς που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Πύργου από όπου -αφού παραβίασε- έκλεψε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι που ήταν εκεί σταθμευμένο και το οποίο -όπως αποδείχθηκε, θα αποτελούσε και το… βασικό «εργαλείο» για τη δράση του.

Με το κλεμμένο van πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων λίγα μέτρα μακριά,  με το οποίο έπεσε πάνω στην κεντρική είσοδο της επιχείρησης καταφέρνοντας με… «επαγγελματικό» τρόπο να τη διαρρήξει.

Αφού μπήκε στο εσωτερικό, έψαξε όλους τους χώρους του γραφείου βρίσκοντας κι αρπάζοντας ένα δοχείο με κέρματα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ… Υπήρχε όμως κι ένα κλειδωμένο συρτάρι που τον δυσκόλεψε, με τον 23χρονο να βγαίνει έξω, να πηγαίνει στο van, να βρίσκει ένα κατσαβίδι και να επιστρέφει στο γραφείο για να συνεχίσει τη δράση του… Αφού δεν βρήκε τίποτε πολύτιμο, εγκατέλειψε την προσπάθειά του, βάζοντάς το στα πόδια.

Ο 23χρονος όμως, αποδείχθηκε… κύριος αφού φρόντισε να κλείσει φεύγοντας την παραβιασμένη πόρτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος δράστης ήταν πελάτης του βενζινάδικου κάτι που το μαρτυρά και το γεγονός πως ήξερε που θα χτυπήσει αφού κινήθηκε σε συγκεκριμένα σημεία, και όπως όλα δείχνουν είχε… χαρτογραφήσει τον χώρο, γνωρίζοντας ακόμα και την ύπαρξη των καμερών ασφαλείας, φροντίζοντας μάλιστα να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα.

Όμως μάλλον, δεν ικανοποιήθηκε από το ποσό που άρπαξε από το πρατήριο και συνέχισε την… αναζήτησή του για χρήματα κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε δεύτερη μεγάλη επιχείρηση, στην ίδια περιοχή που κι εκεί έδρασε με τον ίδιο… δοκιμασμένο τρόπο.

Η δράση του εφευρετικού -κατά τ’ άλλα δράστη, έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, Παναγιώτη Κωτσάκη, που μαζί με τον υπάλληλο του πήγαν να ανοίξουν την επιχείρηση…

Ο κος Κωτσάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» περιέγραψε όλα όσα αντίκρισε, σημειώνοντας πως «…είδαμε την πόρτα παραβιασμένη, μπήκαμε κατευθείαν στις κάμερες, είδαμε τον δράστη ότι παραβίασε την πόρτα χρησιμοποιώντας ένα βανάκι, μπούκαρε κανονικά με το αυτοκίνητο μέσα, αφαίρεσε ό,τι βρήκε μπροστά του κι έφυγε κύριος κλείνοντας την πόρτα».

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εντόπισαν χθες νωρίς το πρωί το φορτηγάκι που είχε κλέψει τη νύχτα ο 23χρονος στην περιοχή Λιθαράκια του Πύργου, ενώ λίγες ώρες αργότερα, οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, έκαναν «ντου» σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ όπου και εντόπισαν μέσα τον 23χρονο που προσπαθούσε να διαφύγει σε άλλη πόλη της χώρας.

Πληροφορίες από τους κύκλους της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως εντόπισαν στον 23χρονο -που είναι παλαιός γνώριμος των Αρχών- μέρος των κλοπιμαίων καθώς και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ πάντα με τις ίδιες πηγές φέρεται να ομολόγησε και τις πράξεις του.

Σήμερα, αναμένεται με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

 

πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις