Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την "Κινέζα" του Γκοντάρ προβάλλει ο "Γυμνός Οφθαλμός" στις 17-4 στο Λιθογραφείον

Την "Κινέζα" του Γκοντάρ προβά...

Πρόκειται για μία μαύρη πολιτική κωμωδία, παραγωγής 1967 - Πρωταγωνιστούν οι Αν Βιαζέμσκι, Ζαν-Πιέρ Λεώ, Μισέλ Σεμενιάκο

Η επόμενη προβολή του "Γυμνού Οφθαλμού" του Νίκου Καββαδία στο Θέατρο Λιθογραφείον, στην οδό Μαιζώνος 172β, είναι η θρυλική ταινία του αξέχαστου auteur Ζαν - Λυκ Γκοντάρ "Η Κινέζα", μια ταινία, που παρά τον θρύλο, που την έχει περιβάλλει, στην χώρα μας έχει υποτιμηθεί και προβάλλεται σπανιότατα.

Η προβολή είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 21.30.

Διοργάνωση: γυμνός οφθαλμός - Θέατρο Λιθογραφείον (τηλ. 2610 328394).

Ο Νίκος Καββαδίας όπως αναφέρει, θα ήθελε από καρδιάς να ευχαριστήσει, από την μιά, το - νεανικό και γυναικείο στην πλειοψηφία του - κοινό,  παλιούς αλλά, κυρίως, νέους σιν-ενόχους, σιν-Ταξιδιώτες, που γέμισαν ασφυκτικά το Θέατρο Λιθογραφείον στις δύο προβολές (Τρίτη 9 και Τετάρτη 10-4) της σημαντικής ταινίας της Ελίνας Ψύκου "Αδέσποτα Κορμιά" κι από την άλλη, την ίδια την σκηνοθέτιδα, που με προθυμία αποδέχθηκε την πρόσκληση και ήταν μαζί μας διαδικτυακά και μετά τις προβολές απήντησε στις ερωτήσεις του κοινού.

Η προβολή του φιλμ του Γκοντάρ γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Σελίδα προβολής στο facebook: https://www.facebook.com/events/7789513771114159

Αφίσα προβολής: Χαράλαμπος "sin1891pge" Παπαδόπουλος.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Φοιτητικό - Άνεργοι - Α.Μ.Ε.Α: 4 ευρώ.

«Η ΚΙΝΕΖΑ»

(La Chinoise / The Chinese, Jean-Luc Godard, Γαλλία, έγχρωμο, Γαλλικά, μαύρη πολιτική κωμωδία, 1967, διάρκεια 95 λεπτά)

??????

Παρίσι, 1967: Ο επαναστατικός αναβρασμός, που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της Γαλλικής πρωτεύουσας – την Ναντέρ, την Σορβώνη ή την Μποζάρ – θα φέρει κοντά μερικούς νεαρούς φοιτητές, που αναζητούν, μέσα από τις διακηρύξεις του Μαρξισμού - Λενινισμού για την αταξική κοινωνία, το νόημα της ζωής.

Απογοητευμένοι από το Γαλλικό Κ.Κ. και τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό, που, ήδη, παρουσιάζει με έκδηλο τρόπο συμπτώματα φθοράς, στρέφονται προς την πιο καθαρόαιμη μορφή Κομμουνιστικής ιδεολογίας, την οποία ενσαρκώνει στα μάτια τους η Κίνα του Μάο Τσε Τουνγκ.

Κλείνονται σ’ ένα διαμέρισμα, μελετούν από το πρωί μέχρι το βράδυ το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο και αναλύουν την πολιτική επικαιρότητα, με βάση τις ειδήσεις, που έρχονται από το Πεκίνο για την πρόοδο που σημειώνει η Πολιτιστική Επανάσταση στην χώρα και ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Η γοητεία, που ασκεί στην παρέα των πολιτικοποιημένων φοιτητών η Λαïκή Δημοκρατία της Κίνας και η προσωπικότητα του ηγέτη της, Mάο Τσε Τουνγκ, θα την σπρώξει σταδιακά προς τον ακραίο ριζοσπαστισμό: την ανάληψη ένοπλης δράσης, με στόχο την συνειδητοποίηση των μαζών στη βάση της κοινωνίας και την ανατροπή εκ βάθρων του καπιταλισμού...

(απόσπασμα από την κριτική παρουσίαση του Γιώργου Ρούσσου στο tvxs.gr... - https://tvxs.gr/politismos/sinema/i-kineza-o-zan-lyk-gkontar-optikopoiei-tin-politikopoiisi-tis-foititikis-neolaias-se-mia-tainia-gemati-chromata-kai-symvolismoys/)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σκηνοθεσία: Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Σενάριο: Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Φωτογραφία: Ραούλ Κουτάρ

Μοντάζ: Ανιές Γκιγιεμό

Μουσική: Μισέλ Λεγκράντ

Πρωταγωνιστούν οι: Αν Βιαζέμσκι, Ζαν-Πιέρ Λεώ, Μισέλ Σεμενιάκο.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ζαν-Λυκ Γκοντάρ έζησε από το 1930, έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture