Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μετά τους Αγίους Αναργύρους αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία

Πάτρα: Μετά τους Αγίους Αναργύρους αυξήθ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα περιστατικά που φτάνουν στην αστυνομία είναι πολύ περισσότερα

Πολύ πιο εύκολα φαίνεται πως καλούν οι πατρινοί την άμεση δράση ή το γραφείο που υπάρχει στην Πάτρα για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας .

Τα περιστατικά που φτάνουν στην αστυνομία είναι πολύ περισσότερα με εκείνο όπου γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι για να σωθεί από τον σύντροφό της να είναι από τα πιο σοβαρά.

Μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων πολλά περιστατικά μέσα σε οικογένειες αξιολογούνται πλέον ως πιο σοβαρά από τους ανθρώπους που τα βιώνουν  με αποτέλεσμα να ζητείται η επέμβαση της αστυνομίας η οποία εκτιμάται ότι δεν έχουν αυξηθεί τα περιστατικά αλλά οι κλήσεις που γίνονται γι΄αυτά.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ο Χάρης Τσίτσικας, «έχουμε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας για τα οποία γίνονται κλήσεις στην άμεση δράση. Σαφώς η δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους έχε παίξει σημαντικό ρόλο. Υπάρχει πλέον μεγαλύτερος φόβος όμως παράλληλα αυτή η δολοφονία έδωσε περισσότερο θάρρος ώστε να καταγγέλλονται τα περιστατικά. Υπάρχει και μία παραπάνω ευαισθητοποίηση».

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιτσικάς, «θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μετά από αυτό συνέβη η εμπιστοσύνη στην αστυνομία κάμφθηκε, όμως βλέπουμε ότι από τη στιγμή που καταγγέλλονται τα περιστατικά αυτή η εμπιστοσύνη υπάρχει. Ο κόσμος όταν βρίσκεται σε κίνδυνο εμπιστεύεται την αστυνομία».

Να σημειώσουμε ότι το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο κ. Τσίτσικας, «εδώ, στην Πάτρα έχουμε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο όταν σε κάποιο τμήμα φτάνει κάποιος για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία έτσι ώστε να αποφευχθεί μία τραγική κατάληξη σαν αυτή που είχαμε στους Αγίους Αναργύρους με τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Όταν κάποιος,  μία γυναίκα περνά την πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος προκειμένου να καταγγείλει την βίαιη συμπεριφορά που δέχεται, με βάση το πρωτόκολλο μεταφέρεται στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας το οποίο είναι αρμόδιο και στην Πάτρα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Αυτό γίνεται προκειμένου να ενθαρρυνθεί να προχωρήσει στην καταγγελία και αυτεπάγγελτα να κινηθεί η διαδικασία μέχρι τη σύλληψη του καταγγελλόμενου. Ενθαρρύνουμε λοιπόν το θύμα να προχωρήσει στην καταγγελία και φροντίζουμε να φτάσει μέχρι το αρμόδιο γραφείο, πριν τελικά το μετανιώσει». Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιτσικάς, «σε περίπτωση που δε γίνει η καταγγελία, υπάρχει περίπτωση να γυρίσει σπίτι της, να δεχθεί μία μοιραία επίθεση και να βρεθεί δολοφονημένη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις