Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάνουν τρελές πωλήσεις τα Air Fryer- Οι λόγοι που τα κάνουν να γίνονται ανάρπαστα

Πάτρα: Κάνουν τρελές πωλήσεις τα Air Fry...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η φριτέζα αέρος τείνει να αντικαταστήσει τη συμβατική κουζίνα;

H φριτέζα αέρος ή αλλιώς το air fryer, δεν έχει μπει απλώς στη ζωή μας, αλλά κάνει και τρελές πωλήσεις στην Πάτρα και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία τα μαγαζιά αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά το αγοραστικό κοινό.

Τι είναι αυτό που έχει στρέψει του καταναλωτές προς το συγκεκριμένο είδος μαγειρέματος; Η οικονομική πίεση (το air fryer καίει πολύ λιγότερο ρεύμα και απαιτεί ελάχιστο λάδι), ή η ανάγκη για υγιεινό μαγείρεμα;

Μιλώντας, στο thebest.gr o Φώτης Δούβρης, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρικών συσκευών στην Πάτρα, τονίζει ότι «το προϊόν έχει κάποια πλεονεκτήματα, το οποίο το καθιστούν αναγκαίο αυτή τη στιγμή στην αγορά και γίνονται ανάρπαστα. Οι πωλήσεις τους είναι ανεβασμένες. Όταν κατασκευάστηκε είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και αυτή βγαίνει στην πράξη. Πρώτον, είναι πολύ πιο μικρό σαν όγκος για να θερμάνει και για να ψήσει ένα φαγητό οπότε δεν έχει την ανάγκη να καταναλώσει το ρεύμα, που καταναλώνει ο 70 λίτρα φούρνος στις κουζίνες αφού αυτό είναι 6 λίτρα και χωράει την ποσότητα που θέλουμε. Το δεύτερο είναι ότι επειδή έχει σύστημα που στραγγίζει τα λίπη είναι πολύ πιο υγιεινό καθώς αυτά φεύγουν προς τα κάτω και δεν τα κρατάει όπως στο ταψί σε έναν κανονικό φούρνο. Και τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό για την εποχή που διανύουμε, δεν χρειάζεται λάδι. Δηλαδή, δεν έχει την ανάγκη ποσότητας λαδιού όπως το κλασσικό τηγάνι. Δεν χρειάζεται να βάλεις, για παράδειγμα τις πατάτες μέσα στο λάδι για να τηγανιστούν, αρκεί ένα ψέκασμα, ίσα που να στάξει επάνω τους. Οι λόγοι αυτοί είναι που το κάνουν περιζήτητο ως προϊόν».

Στο ερώτημα, εάν η φριτέζα αέρος τείνει να αντικαταστήσει τη συμβατική κουζίνα, ο κ. Δούβρης εξηγεί: «Στην παρούσα φάση δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο, αλλά το σκεπτικό είναι αυτό. Όπως πριν μερικά χρόνια είχαμε τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνουμε το φαγητό και κάθε σπίτι τελικά έχει την κουζίνα και ένα τέτοιο φούρνο, έτσι τώρα και το air fryer έρχεται να συμπληρώσει τον χώρο της κουζίνας ως ένα τρίτο είδος. Έχουμε, όμως δρόμο ακόμα διότι οι πιο παλιές νοικοκυρές δεν αλλάζουν εύκολα συνήθειες».   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις