Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού κατέληξαν τα αντικείμενα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και ποιο είναι το μέλλον τους- Ο «θησαυρός» του Γκολέ

Πάτρα: Πού κατέληξαν τα αντικείμενα του ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Τις δικές του απαντήσεις δίνει μιλώντας στο thebest.gr, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων, Απόστολος Αγγελής σχετικά με τα αντικείμενα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης που φάνηκε να βρέθηκαν στο δρόμο μέσα από φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση.

Ο κ.  Αγγελής τονίζει  πως τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους, ότι έγινε καταγραφή και ομαδοποίηση,  ότι θα συντηρηθούν και ότι δεν κινδύνευσε τίποτα.

Όπως ανέφερε, «δεν υπήρξε θέμα, δημιουργήθηκε θέμα, τεχνηέντως και σκηνοθετημένα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν τραβήχτηκαν λίγο πριν μπουν τα αντικείμενα στο φορτηγό. Τα αντικείμενα έμειναν στο σημείο για ελάχιστη ώρα. Άλλα από αυτά οδηγήθηκαν στο 9ο ΕΠΑΛ για να συντηρηθούν και άλλα στην αίθουσα Αίγλη για να αποθηκευτούν μέχρι να έρθει η στιγμή που θα συντηρηθούν και αυτά» λέει ο κ. Αγγελής.

Όπως επισημαίνει, «όλα τα μικρά αντικείμενα συσκευάσθηκαν για την μεταφορά τους, ένας αργαλειός όμως πώς να αμπαλαριστεί; Όλα τα αντικείμενα έφτασαν ασφαλή στον προορισμό τους. Έγινε καταγραφή και ομαδοποίηση ενώ θα οδηγηθούν τμηματικά σε συντήρηση. Ο χώρος του 9ου ΕΠΑΛ προετοιμαζόταν αρκετό καιρό έτσι ώστε να φιλοξενήσει αυτή τη διαδικασία».

Ο κ. Αγγελής μιλά και για το λόγο που εκ των προτέρων δεν βρέθηκε ένας χώρος έτσι ώστε να μεταφερθεί σε αυτόν το Μουσείο.

«Αρχικά θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει η συντήρηση των αντικειμένων. Από εκεί και πέρα πρόθεσή μας είναι να δοθεί μία συνολική λύση με τα μουσεία που φιλοξενεί ο Δήμος και να βρεθούν σε κάποιο χώρο όλα μαζί. Υπάρχουν χώροι που αδειάζουν και σύντομα θα δοθεί συνολική λύση»  λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις δωρητών των αντικειμένων που βλέποντας την εικόνα των αντικειμένων στο δρόμο δήλωσαν ότι σκέφτονται να τα πάρουν πίσω τόνισε πως «είμαστε εδώ να τους εξηγήσουμε τι έχει συμβεί, τι έχουμε κάνει και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Νοιαζόμαστε για τα αντικείμενα και τους χώρους με τους υπάλληλους του Δήμου να ασχολούνται χρόνια με αυτά. Όλα εκείνα τα χρόνια δεν βλέπαμε την αγωνία εκείνων που εμφανίζονται τώρα».

Ο «θησαυρός» του Μπάμπη Γκολέ

Ο κ. Αγγελής απαντώντας μέσω του thebest.gr και σε ερώτημα που υπέβαλε δημόσια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με την κατάληξη αντικειμένων του ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ που έχει δωρίσει η οικογένεια του στο Δήμο Πατρέων ανέφερε:

«Πρόκειται για σημαντικά μουσικά όργανα του ρεμπέτη που φυλάσσονται σε καλή κατάσταση και με ασφάλεια στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Έχουν αποθηκευτεί εκεί εις γνώσιν της οικογένειας του ενώ υπάρχουν και οι επιστολές με την οικογένεια που το αποδεικνύουν. Πρέπει και γι΄ αυτό να βρεθεί ένας μουσειακός- εκθεσιακός χώρος». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις