Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Αποστολόπουλος για Μουσείο Λαϊκής Τέχνης: Σκεφτόμαστε ακόμα και να πάρουμε πίσω τα αντικείμενα που δωρίσαμε- Είναι λυπηρό

Νίκος Αποστολόπουλος για Μουσείο Λαϊκής ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Tα αντικείμενα του Μουσείου βρέθηκαν κυριολεκτικά στοιβαγμένα στο δρόμο

Ακόμα και να πάρει πίσω τα αντικείμενα που είχε χαρίσει στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Μουσείο Λαϊκής Τέχνης σκέφτεται ο πατρινός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος και η οικογένειά του.

Όπως είναι γνωστό, τα αντικείμενα του Μουσείου βρέθηκαν κυριολεκτικά στοιβαγμένα στο δρόμο, περιμένοντας να μεταφερθούν κάπου αλλού, μετά την έναρξη των εργασιών στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο όπου φιλοξενούνταν.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Αποστολόπουλος, «πρόκειται για αντικείμενα που βρίσκονταν στην πρόσοψη του μαγαζιού του πατέρα μου ο οποίος έφτιαχνε σέλλες για άλογα. Πρόκειται για αντικείμενα μεγάλης λαογραφικής αξίας τα οποία η οικογένειά μου τα δώρισε το 1990  για να εκτίθενται και αν τα βλέπει ο κόσμος σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ξαφνικά έμαθα αυτό που συμβαίνει, δεν είχαμε καμία ειδοποίηση.

Είδαμε αυτά τα αντικείμενα που έχουν υλική και συναισθηματική αξία πεταμένα. Είναι λυπηρό, θα πρέπει ο κόσμος της Πάτρας να εναντιωθεί σε αυτό και να γίνουν κάποιες κινήσεις. Οι αδελφές μου θα πάνε στο Δήμο προκειμένου να πάρουν απαντήσεις, αυτά τα αντικείμενα δεν είναι του Δήμου. Σκεφτόμαστε ακόμα και να τα πάρουμε πίσω εάν είναι να μένουν πεταμένα σε κάποια αποθήκη».

Να σημειώσουμε ότι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τα εκθέματα στο δρόμο δημιουργούν ερωτηματικά για την ασφάλεια και γενικότερα το μέλλον τους καθώς πρόκειται για τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις