Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποια θα είναι φέτος η εικόνα των παραλιακών καταστημάτων λόγω των αυστηρών προστίμων- Σε ποια περίπτωση ο καφές θα κοστίζει έως 5,5 ευρώ  

Πάτρα: Ποια θα είναι φέτος η εικόνα των ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Μύρισε» καλοκαίρι σε Ρίο και Βραχνέικα

Διαφορετική θα είναι φέτος η εικόνα στα καλοκαιρινά μαγαζιά και της Πάτρας που βρίσκονται «πάνω» σε αιγιαλούς αφού η νέα νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ παραλίας και τραπεζοκαθισμάτων.

Πλέον τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι δυσβάσταχτα.

«Τα πράγματα πλέον είναι πολύ αυστηρά. Δύσκολα θα παρανομήσει κάποιος»…

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρξει σε περιοχές και σημεία όπου δεν υπάρχει πλάτος. Έχουμε πει ξανά ότι τα Βραχνέικα και ο Ψαθόπυργος είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Θα υπάρξουν αρκετά μαγαζιά που δε θα πάρουν άδεια.

Η εικόνα θα είναι διαφορετική και θα έχει να κάνει με το ότι θα βλέπουμε πολύ λιγότερα τραπεζοκαθίσματα. Το αν συμφέρει έναν επιχειρηματία να λειτουργεί το μαγαζί του με περιορισμένο αριθμό ατόμων, είναι κάτι που θα το ζυγίσει ο ίδιος. Κάποτε ένας επιχειρηματίας μπορούσε να επωμιστεί ένα πρόστιμο, τώρα με το νέο νόμο που ισχύει και με τις παραβάσεις να τιμωρούνται ακόμα και με κλείσιμο του μαγαζιού, δύσκολα κάποιος θα πάρει την απόφαση να παρανομήσει».

«Μύρισε» καλοκαίρι σε Ρίο και Βραχνέικα

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου, ωστόσο πολλά παραλιακά μαγαζιά άνοιξαν λόγω του καλού και των υψηλών θερμοκρασιών.  «Φαίνεται ότι το Πάσχα όλα τα καλοκαιρινά μαγαζιά θα είναι σε λειτουργία. Ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο κάποια μαγαζιά άνοιξαν και υποδέχθηκαν κόσμο. Αυτό θεωρώ θα λειτουργήσει προτρεπτικά και για τους υπόλοιπους και όλοι θα βιαστούν να είναι έτοιμοι στις αρχές Μαΐου. Φαίνεται ότι το Πάσχα όλα τα καλοκαιρινά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ματθαιόπουλος.

«Γρίφος» η τιμή του ΦΠΑ στον καφέ από τον Ιούνιο

Όπως επισημαίνει ο κ. Ματθαιόπουλος, ο κλάδος ελπίζει να αλλάξει κάτι μετά το τέλος του καλοκαιριού. «Το Υπουργείο Οικονομικών μας έχει ζητήσει μετά το καλοκαίρι να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις μας και ό,τι θα έχουμε διαπιστώσει μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν. Ελπίζουμε ότι εκεί ίσως αλλάξει κάτι, ότι θα γίνουν αντιληπτές οι δυσκολίες της νέας κατάστασης» λέει.

Σημαντικό για την εστίαση είναι εάν τον Ιούνιο θα αλλάξει ο ΦΠΑ στον καφέ μετά την παράταση που είχε δοθεί στη διατήρηση του 13%. «Την καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχει δουλειά για την εστίαση, όμως αναμένουμε  εξελίξεις και στην τιμή του ΦΠΑ. Εάν τον Ιούνιο πάει στο 24% θα δούμε στο καφέ μία αύξηση έως 15%, πράγμα που σημαίνει ότι ένας καφές θα κοστίζει 5-5.5 ευρώ» καταλήγει ο κ. Ματθαιόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις