Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιοι Ανάργυροι: Στον Κορυδαλλό μετά το νοσοκομείο ο 39χρονος δράστης

Άγιοι Ανάργυροι: Στον Κορυδαλλό μετά το ...

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας και τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ του «Αττικόν».

 Ο γυναικοκτόνος είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Αττικόν, ενώ σύμφωνα με το Mega η μεταφορά του γίνεται με ασθενοφόρο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ο 39χρονος που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή, αποσωληνώθηκε σήμερα Τρίτη (9/4).

 «Θεωρούσε την Κυριακή κτήμα του»

«Ήταν χειριστικός και θεωρούσε την Κυριακή κτήμα του», δηλώνει για τον γυναικοκτόνο η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης.

 Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ελένη Μαζαράκη, αναφέρθηκε και στο στάδιο των ερευνών και τις τυχόν ευθύνες των αστυνομικών».

 «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει ήδη ξεκινήσει και φυσικά την τυχόν εξέλιξη της υπόθεσης και σε ποινικό ενδεχομένως επίπεδο για τις σοβαρές παραλείψεις και τη μη εφαρμογή του νόμου από τους αρμόδιους αστυνομικούς υπαλλήλους», ανέφερε.

«Είχε θέσει ως στόχο του να της αφαιρέσει τη ζωή, εφόσον ο χωρισμός τους ήταν οριστικός»

Σε ερώτηση για τον εάν στόχος εξαρχής του 39χρονου δράστη, που επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ήταν εξαρχής η δολοφονία της πρώην συντρόφου του απάντησε: «Φυσικά και είχε σκοπό. Είχε δόλο πρώτου βαθμού. Ο ανθρωποκτόνος δόλος του είναι πανθομολογούμενος. Ταξίδεψε από την Άρτα στις 30 Μαρτίου για να έρθει στην Αθήνα. Παρακολουθούσε στενά την Κυριακή προκειμένου να εκτελέσει το ειδεχθές έγκλημα του. Είχε θέσει ως στόχο του να της αφαιρέσει τη ζωή, εφόσον ο χωρισμός τους ήταν οριστικός. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο και κουβαλούσε το συγκεκριμένο μαχαίρι».

 

 

«Δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα»

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν βγαίνει κάποιος τυχόν βόλτα βράδυ Δευτέρας, έχοντας μαζί του κουζινομάχαιρο».

 Αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο δράστης και την ενδεχόμενη επίκληση ψυχιατρικών προβλημάτων η κα Μαζαράκη υποστήριξε ότι ο 39χρονος «δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα». Μάλιστα, όπως είπε μετά την ειδεχθή πράξη του, εξετάστηκε στις 2 Απριλίου από τον γιατρό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, αλλά και εν συνεχεία όταν μετήχθη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης, όπως δήλωσε, «εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και διεγνώσθη ότι ο άνθρωπος είναι σε πλήρη λειτουργικότητα, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως του τι συμβαίνει».

 Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα υποστήριξε ότι γράφεται από τους γιατρούς στις σχετικές γνωματεύσεις μετά τη γυναικοκτονία ο 39χρονος «δεν έχει αυτοκτονικό ιδεασμό και επιπλέον δε ότι είναι και χειριστικός».

 Η κα Μαζαράκη θέλοντας να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του δράστη τόνισε ότι τα έγγραφα που έχει παρουσιάσει αφορούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών εκ μέρους του. «Καμία σχέση με τυχόν ψυχιατρικές ασθένειες και μάλιστα η όλη του συμπεριφορά, μεθόδευση αλλά και τα αντικειμενικά στοιχεία, ο τρόπος επίθεσης αλλά και ο χρόνος πριν την τέλεση και μετά την τέλεση που δήθεν προσπαθεί να αυτοκτονήσει καταφέρνοντας στον εαυτό του ένα επιφανειακό χτύπημα, ενώ αντίθετα τα χτυπήματα προς την άτυχη Κυριακή ήταν πάρα πολύ δυνατά και θανατηφόρα, αν μη τι άλλο μαρτυρούν ότι τελούσε σε πλήρη γνώση του τι έπραττε και σε καμία περίπτωση δεν είχε ψυχιατρικά προβλήματα».

 Ειδικότερα, όπως ισχυρίστηκε, «ο 39χρονος είχε συλλάβει το σχέδιο του από την πρώτη στιγμή με κάθε λεπτομέρεια και όταν βρήκε την ευκαιρία να αιφνιδιάσει το θύμα του, προέβη σε αυτή την απαίσια πράξη του».

«Ήταν μια τοξική σχέση»

Περιγράφοντας τη σχέση του πρώην ζευγαριού η κα Μαζαράκη δήλωσε ότι «ήταν μια τοξική σχέση». Και όπως είπε ο πατέρας της 28χρονης τον οποίο εκπροσωπεί δεν γνώριζε πολλές λεπτομέρειες της σχέσης γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχε επέμβει νωρίτερα να προστατεύσει το παιδί του, όπως και ο κάθε γονιός».

 Μιλώντας για την Κυριακή την περιέγραψε ως ένα ευγενικό παιδί, που διατήρησε την ψυχραιμία της ακόμη και «όταν δέχθηκε αδιαφορία και ειρωνεία από τους αστυνομικούς». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις