Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πάσχα οι Πατρινοί- Πού θα ταξιδέψουν

Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πάσχα οι Πατρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι φαίνεται για το καλοκαίρι

Ένα μήνα πριν το Πάσχα και οι Πατρινοί κλείνουν ήδη εισιτήρια και καταλύματα για τις ημέρες των διακοπών τους.

Καθώς φέτος το Πάσχα είναι στις αρχές Μαΐου, τα νησιά είναι ψηλά στις επιλογές, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να είναι περιζήτητα, ωστόσο δε λείπουν και τα σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό με τους προορισμούς να μην είναι «στάνταρ».  

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Άντα Κεραμιδά της Fastravel TRAVEL & EVENTS, «υπάρχει ήδη μία κινητικότητα στα εισιτήρια για τα νησιά. Κάποιοι κλείνουν εισιτήρια για τις ημέρες του Πάσχα ενώ άλλοι φεύγουν προκειμένου να δουλέψουν κατά την καλοκαιρινή σαιζόν σε κάποιο ελληνικό νησί. Για τις διακοπές του Πάσχα η Πάρος, η Σαντορίνη αλλά και η Μύκονος είναι ψηλά στις προτιμήσεις ενώ οι περισσότεροι αποφασίζουν να αναχωρήσουν την Μ. Πέμπτη και να παραμείνουν μέχρι τις 7-8 Μαΐου».

Φυσικά και το εξωτερικό βρίσκει τους «υποστηρικτές» του.

«Η Ιταλία, κυρίως η Τοσκάνη και το βόρειο κομμάτι της χώρας, η Ισπανία και το Παρίσι επιλέγονται από αρκετούς. Οι προορισμοί δεν είναι συγκεκριμένοι για το εξωτερικό και οργανώνονται είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπάκια. Η Μάλτα είναι μία πιο οικονομική επιλογή, το Παρίσι είναι ιδιαίτερα ακριβό καθώς τα ξενοδοχεία λόγω των Ολυμπιακών αγώνων έχουν ανεβάζουν τις τιμές. Η Κωνσταντινούπολη καθώς ακούγεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού ακυρώνεται από αρκετούς. Η Καππαδοκία ωστόσο είναι ένα μέρος που επιλέγεται από τους ταξιδιώτες. Υπάρχουν κι εκείνοι που θα πάνε στο Μπαλί. Από την άλλη, η Ιορδανία που είχε τη δική της θέση στη λίστα προτιμήσεων μένει εκτός λόγω του πολέμου» λέει η κα Κεραμιδά.

Τι δείχνει η πρώτη εικόνα για το καλοκαίρι και οι τιμές

«Η κίνηση που υπάρχει από τώρα και όπως βλέπουμε να διαμορφώνεται για τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι είναι η ίδια ίσως και λίγο μεγαλύτερη, με αυτή που βλέπαμε τέτοια εποχή το 2023. Τα ταξίδια με γκρουπ είναι και φέτος κάτι που γίνεται συχνά, πρόκειται για ταξίδια που οργανώνονται από νωρίς.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ως προς τις τιμές είναι σταθερά, κάτι που δε συμβαίνει με τα αεροπορικά εισιτήρια. Εκεί η τιμή εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα, όσο λιγότερα είναι τα διαθέσιμα εισιτήρια τόσο ανεβάζουν την τιμή οι εταιρείες. Τον Ιούλιο η χώρα και τα νησιά ειδικά γεμίζουν με κόσμο από το εξωτερικό. Εάν για παράδειγμα αυτή την περίοδο κλείνουν γκρουπάκια εισιτήρια από την Ινδία για την Αθήνα και μετά για κάποιο νησί επηρεάζεται η τιμή των εισιτηρίων που διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα» καταλήγει η κα Κεραμιδά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life