Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Famagusta: Νέα ώρα προβολής, νέα τραγουδίστρια - Όλες οι εξελίξεις στις 7 Απριλίου

Famagusta: Νέα ώρα προβολής, νέα τραγουδ...

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο β΄κύκλος της σειράς ξεκινά με νέα επεισόδια

Μετράμε αντίστροφα όλοι εμείς οι fans για την επιστροφή της σειράς Famagusta, στον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

Famagusta: Πότε κάνει πρεμιέρα ο β’ κύκλος της σειράς;

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα αλλά μεγάλη αναμονή κοινού η μεγάλη παραγωγή σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γεωργίου που αγαπήθηκε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

 Την Κυριακή 7 Απριλίου ο β΄κύκλος της σειράς ξεκινά με νέα επεισόδια. Κι ενώ ο Α κύκλος είχε πιστό ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Κυριακή στις 21:00, από την Κυριακή 7 Απριλίου το “Famagusta”  θα προβάλλεται στις 22:40. Οι εξελίξεις της σειράς αναμένονται συγκλονιστικές με σκηνές τέτοιες που η ώρα προβολής χρειαζόταν να μεταφερθεί πιο αργά. 

Τα γυρίσματα για τα 8 νέα επεισόδια του β’ κύκλου αναμένεται να τελειώσουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Η σειρά στη συνέχεια θα κάνει μια μικρή διακοπή για καλοκαίρι και θα επιστρέψει με τον γ΄κύκλο από Σεπτέμβρη όπου και θα ολοκληρωθούν τα 24 συνολικά επεισόδια.

Ο β΄ κύκλος θα ανοίξει αυλαία την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22:40 με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που ερμηνεύει η μοναδική Γιώτα Νέγκα.

 Το  «Καραβάκι» ( ή «Ξεριζωμός») είναι το δεύτερο δημιούργημα των Χρίστου Στυλιανού- Ελένης Ζιώγα,  που, μετά το «Δεν Ξεχνώ», που ακούσαμε και αγαπήσαμε από τη  συγκλονιστική φωνή της μεγάλης μας Μαρίας Φαραντούρη,  έρχεται να πυροδοτήσει για άλλη μια φορά τη συλλογική μας μνήμη σε σχέση με την Κυπριακή τραγωδία, τονίζοντας  τα συγκινητικά νοήματα της φιλόδοξης παραγωγής  του Mega « Famagusta» των Ανδρέα Γεωργίου- Κούλλη Νικολάου και Βάνας Δημητρίου.

 Και στον β΄κύκλο η “Famagusta”  θα συνεχίσει να μας δίνει εικόνες και πληροφορίες από τα γεγονότα το καλοκαίρι του ’74 και όσα ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής.

Η παραγωγή της σειράς πραγματοποίησε γυρίσματα για την κατάσταση που βίωσαν οι εκτοπισμένοι, οι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κύπρο και μάλιστα στήθηκε ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές, όπως εκείνοι που είχαν δημιουργηθεί πρόχειρα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τα Κατεχόμενα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το γεγονός πως οι σκηνές που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι οι ίδιες που είχε επιστρατεύσει το κυπριακό κράτος πριν από 50 χρόνια για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες. Τις εξασφάλισε η παραγωγή για τις ανάγκες των γυρισμάτων από την αντίστοιχη Πολιτική Προστασία της κυπριακής Δημοκρατίας.

Ιστορίες που συγκλονίζουν έρχονται στο προσκήνιο ανάμεσά τους η ιστορία της Ελένης Φωκά, της εμβληματικής δασκάλας, που επί 23 χρόνια αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον τόπο της στο κατεχόμενο μέρος του νησιού για να παραμείνει κοντά στους μαθητές της.

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22:40 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9
Η άφιξη του Μάικλ ως μωρό στο Λονδίνο το 1974, αφήνει στην Κύπρο την Χριστίνα και τον Ανδρέα να θρηνούν. Η δίκη λήγει θετικά για τον Μάικλ.
 
Το αντίθετο συμβαίνει για τον Θοδωρή οδηγείται στο κελί, μέχρι να γίνει η δική του δίκη αυτή τη φορά. Η Σιμώνη ζητά συγγνώμη από τον Μάικλ που κατηγορήθηκε άδικα και μια αμοιβαία έλξη αρχίζει να διαφαίνεται.
 
Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η μαρτυρία ενός Έλληνα που η οικογένειά του που λιμοκτονούσε λόγω της εισβολής είδε τον Τουρκοκύπριο γείτονα που την βοηθούσε να επιβιώσει, να εκτελείται μπροστά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight