Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Γιατί εμφανίστηκαν ξανά ασθένειες που ήταν «ξεχασμένες»- Αύξηση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα  

Αχαΐα: Γιατί εμφανίστηκαν ξανά ασθένειες...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μηνιγγίτιδα, ιλαρά, στρεπτόκοκκος είναι ασθένειες που ακούσαμε αρκετά το τελευταίο διάστημα

Στο επίκεντρο της ιατρικής κοινότητας έχουν βρεθεί ξανά ασθένειες που ήταν ξεχασμένες.

Μηνιγγίτιδα, ιλαρά, στρεπτόκοκκος είναι ασθένειες που ακούσαμε αρκετά το τελευταίο διάστημα ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σημειώνεται και άνοδος στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, «παρατηρείται μία αναβίωση παλιών ασθενειών που επανήλθαν λόγω της ευαλωτότητας που προκλήθηκε στους οργανισμούς μας εξαιτίας της απομόνωσης από την πανδημία. Ο ανθρώπινος οργανισμός σκανάρει καθημερινά τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο περιβάλλον του και μαθαίνει να αμύνεται απέναντί τους, ωστόσο αυτός ο μηχανισμός δεν χρειάστηκε να λειτουργήσει κατά την πανδημία με αποτέλεσμα να υπάρχει ευαλωτότητα στις λοιμώξεις».

Όπως επισημαίνει η κα Μαστουράκου, «με βάση τον ΕΟΔΥ με αρκετές ασθένειες βρισκόμαστε σε προπανδημική φάση όπως για παράδειγμα με την μηνιγγίτιδα ή την ιλαρά. ΄Ένας άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα που γιγαντώθηκε κατά την πανδημίας. Η στοχοποίηση των εμβολίων έφερε και αυτή πίσω ξεχασμένες ασθένειες. Είχαμε καταφέρει ως ανθρωπότητα να έχουμε μία ανοσοποίηση όμως οι ιοί είναι εκεί έξω».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εποχής είναι και η αύξηση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

«Γονόρροια, σύφιλη και aids είναι πολύ ψηλά σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται. Αυτό σημαίνει ότι κι εκεί έχουν σταματήσει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, φαίνεται πως έχουν ξεχαστεί και αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο» λέει η κα Μαστοράκου η οποία αναφέρει ότι στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα οι ασθένειες που απασχόλησαν ήταν ο κοκίτης, η μηνιγγίτιδα αλλά και η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.  Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή δεν καταγράφθηκαν κρούσματα ιλαράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις