Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πότε ανοίγουν τα καλοκαιρινά μαγαζιά- Πώς αλλάζει το παραλιακό τοπίο στην εστίαση- «Δεν έχω ακούσει να ανοίγει κάποιο νέο κατάστημα»

Αχαΐα: Πότε ανοίγουν τα καλοκαιρινά μαγα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σημείο αναφοράς για το άνοιγμα στην εστίαση όπως φαίνεται θα είναι η Μ. Εβδομάδα και η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι προχωρά ο κλάδος της εστίασης στην Αχαΐα έχοντας να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα.

Μπορεί όπως είναι γνωστό τα καλοκαιρινά μαγαζιά της Αχαΐας να είναι αρκετά, τουλάχιστον μέχρι πρότινος,  ωστόσο φέτος τα πράγματα λόγω νέας νομοθεσίας σε σχέση με τους αιγιαλούς θα είναι διαφορετικά. 

Είναι σίγουρο, όπως λέει ο κλάδος, ότι το φετινό καλοκαίρι θα δούμε λιγότερα παραλιακά μαγαζιά καθώς όσα θα ισχύουν από εδώ και πέρα θα είναι απαγορευτικά για παραλιακές επιχειρηματικές κινήσεις και ανοίγματα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκη Ματθαιόπουλο, ο οποίος μίλησε στο thebest.gr για το νέο τοπίο στην εστίαση, «ο καιρός βελτιώνεται γρήγορα, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πρώιμο καλοκαίρι και αυτό είναι πολύ καλό για την κίνηση στην εστίαση. Ωστόσο αλλάζουν πολλά πράγματα σε σχέση με τη νομοθεσία και τις άδειες των καταστημάτων εστίασης. Αναμένουμε την ΚΥΑ, αλλά όσοι έχουν ήδη άδειες σημαίνει ότι είναι σε ισχύ για δεύτερο χρόνο και συνεχίζουν με τα παλιά δεδομένα. Όσοι χρειάζονται νέα άδεια θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαρτίου να καταβάλουν  την πρώτη δόση».

Όπως εξηγεί ο κ. Ματθαιόπουλος, «η εικόνα της περιοχής σε σχέση με την εστίαση και τα παραλιακά μαγαζιά θα αλλάξει πολύ φέτος λόγω των νέων κανονισμών που ισχύουν για τους αιγιαλούς. Φέτος θα έχουμε λιγότερα μαγαζιά σε Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα και Βραχνέικα. Αυτές είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για να υπάρχουν διάδρομοι. Για παράδειγμα στο Ρίο στον χώρο μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και παραλίας δεν θα έχουμε την δυνατότητα να καθόμαστε με την πετσέτα μας. Αυτός ο χώρος θα υπάρχει για να περνά ο κόσμος».

Όπως τονίζει ο κ. Ματθαιόπουλος, « εάν δεν υπάρχει για παράδειγμα δυνατότητα για να τηρείται απόσταση 4 μέτρων από τα τραπεζοκαθίσματα μέχρι την παραλία δεν θα δίνεται άδεια. Και κανείς δε θα ανοίξει χωρίς άδεια, δε θα το ρισκάρει καθώς τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά  και οι ποινές μεγάλες, δυσβάσταχτες». Είναι χαρακτηριστικό πως όπως λέει ο κ. Ματθαιόπουλος, «μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει ότι φέτος το καλοκαίρι θα ανοίξει κάποιο νέο μαγαζί».

Σημείο αναφοράς για το άνοιγμα στην εστίαση όπως φαίνεται θα είναι η Μ. Εβδομάδα και η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. «Η Μ. Εβδομάδα που φέτος πέφτει αρχές Μαΐου θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα μαγαζιά τα οποία αναμένεται να αρχίζουν να ανοίγουν από τις 20 Απριλίου για να είναι έτοιμα για την πασχαλινή περίοδο» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις