Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: «Δεχόμαστε και οι καθηγητές μπούλινγκ»- Καθημερινά τα περιστατικά βίας με ανήλικους

Αχαΐα: «Δεχόμαστε και οι καθηγητές μπούλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σκηνικά βίας δεν διαδραματίζονται μόνο μέσα στα σχολεία αλλά οπουδήποτε με τα «ραντεβού για ξύλο» να είναι συχνά

Παραπάνω από ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνουν καθημερινά τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους μαθητές.

Σκηνικά βίας δεν διαδραματίζονται μόνο μέσα στα σχολεία αλλά οπουδήποτε με τα «ραντεβού  για ξύλο» να είναι συχνά.

Το τελευταίο περιστατικό με τις 14χρονες να μαλλιοτραβιούνται στο μόλο της Αγίου Νικολάου είναι όπως φαίνεται ένα από τα πολλά που γίνονται καθημερινά. To  βίντεο μάλιστα που δείχνει τον άγριο καβγά μεταξύ ανήλικων κοριτσιών το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ωστόσο αποδέκτες της βίας από τους ανήλικους μαθητές γίνονται πολλές φορές και οι ίδιοι οι καθηγητές που άλλοτε δέχονται απειλές, άλλοτε βρίσκονται τραυματισμένοι κι άλλοτε αντιμετωπίζουν φθορά διάφορων αντικειμένων, μέχρι και των αυτοκινήτων τους. Οι ίδιοι τονίζουν πως αυτή τη στιγμή πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η σχολική κοινότητα και επισημαίνουν πως για να γίνει αυτό χρειάζονται υποστήριξη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Ψαρράς, μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αχαίας,  «είναι συνηθισμένο φαινόμενο πλέον και οι καθηγητές να δέχονται μπούλινγκ. Συχνά δεχόμαστε απειλές αλλά και φθορά της περιουσίας μας. Υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις με τραυματισμούς καθηγητών. Είναι πράγματα που δεν μαθαίνονται, δεν βγαίνουν προς τα έξω».

Ο κ. Ψαρράς μάλιστα επισημαίνει: «Αυτή τη στιγμή τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με ανήλικους είναι το μείζον θέμα. Όση προσπάθεια κι αν κάνουμε ως καθηγητές, αυτή δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών και  παράλληλα ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί».

Όσο για την συχνότητα των περιστατικών, «αυτά είναι καθημερινά. Οι έφηβοι εμφανίζουν επιθετικότητα και βίαιη συμπεριφορά που είναι συνεχώς αυξανόμενη. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την κατάσταση. Η ευθύνη μας δεν σταματά στην πόρτα του προαυλίου, υπάρχει εντός αλλά και εκτός σχολείου αλλά χρειαζόμαστε υποστήριξη» καταλήγει ο κ. Ψαρράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις