Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπέροχος, ποιοτικός και πρωτότυπος εορτασμός στο Στρούμπειο της Πάτρας για την 25η Μαρτίου

Υπέροχος, ποιοτικός και πρωτότυπος εορτα...

Με μοναδική ποιότητα και πρωτοτυπία

Με μοναδική ποιότητα και πρωτοτυπία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821 στο 2ο - Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο  με τη συνεργασία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών.

Η γιορτή φιλοξένησε το χορευτικό τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου με αρκετούς παραδοσιακούς χορούς φορώντας τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές. Με τη λεβεντιά και τη χάρη τους ξεσήκωσαν το κοινό, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν παρευρέθη ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παπαθεοδώρου Φωτης. Ο δάσκαλος χορού, κ. Δημήτρης Δελάλης, στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε τη διεύθυνση του Στρουμπείου και προσωπικά την κ.Πηνελόπη Φραντζή για τη φιλοξενία του Συλλόγου στους χώρους του και τη συμμετοχή του στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.

Τον πανηγυρικό λόγο για την 25η Μαρτίου εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ.Νταίζη Καρούσου με ρεαλιστικό τόνο, αλλά και με μουσική υπόκρουση την τέταρτη ωδή "Εις Σάμον" του Ανδρέα Κάλβου.

Στη γιορτή ακούστηκαν μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου τα οποία συντόνισε και διηύθυνε η μουσικός Πολυξένη Πελεκούδα.Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της έκτης τάξης υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ.Μαίρης Κλωναράκη και Νίκου Κουτσοδήμα απέδωσαν με μεγάλο υποκριτικό ταλέντο: το ποίημα του Αρ. Βαλαωρίτη: "Ευαγγελισμός-Ελληνισμός", σπουδαία θεατρικά για τις Μεσολογγίτισσες, το Χορό του Ζαλόγγου, τη Μαντώ Μαυρογένους, όσο και το ποίημα-απόσπασμα του Ν.Εγγονόπουλου "ΜΠΟΛΙΒΑΡ". Ακούστηκαν επίσης "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ" του Στ.Σπανουδάκη και "Η ΕΞΟΔΟΣ" από τους "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ" που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός από τον Γ.Μαρκόπουλο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τα σκηνικά στην εκπαιδευτικό Εικαστικών κ.Ελένη Αλεξανδρή και τη δασκάλα κ.Δήμητρα Βουρλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις