Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η 25η Μαρτίου θέλει το ψάρι της- Η κίνηση στον μπακαλιάρο, οι επιλογές και οι τιμές

Πάτρα: Η 25η Μαρτίου θέλει το ψάρι της- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκτός από μπακαλιάρο το μενού της εθνικής εορτής βέβαια μπορεί να περιλαμβάνει κι άλλα ψάρια αλλά και τα θαλασσινά

Το έθιμο του μπακαλιάρου φαίνεται πως θέλουν να τηρήσουν και φέτος  για την 25η Μαρτίου οι πατρινοί που σιγά σιγά κάνουν έρευνα αγοράς σε σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία.

Εκτός από μπακαλιάρο το μενού της εθνικής εορτής βέβαια μπορεί να περιλαμβάνει κι άλλα ψάρια αλλά και τα θαλασσινά που έχουν την τιμητική τους την περίοδο της σαρακοστής. Να σημειώσουμε ότι όλη αυτή την περίοδο μέχρι το Πάσχα οι μόνες μέρες που καταναλώνεται ψάρι με βάση τη νηστεία είναι η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Χάρης Ανδρικόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ», «επισκεψιμότητα υπάρχει από τους καταναλωτές όμως στα θαλασσινά οι ποσότητες που επιλέγουν είναι μικρότερες. Σε σχέση με την 25η Μαρτίου αν και υπάρχει ήδη μία κινητικότητα στον παστό μπακαλιάρο, οι περισσότεροι αναμένεται να τον προμηθευτούν την Παρασκευή και το Σάββατο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ανδρικόπουλος, «είναι σημαντικό οι καταναλωτές να συγκρίνουν προϊόντα και τιμές. Για παράδειγμα άλλη τιμή έχει ο μπακαλιάρος Ισλανδίας και άλλη της Νορβηγίας, είναι δύο διαφορετικά πράγματα με τον δεύτερο να υπάρχει στην αγορά σε πιο χαμηλή τιμή. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Στα καταστήματά μας υπάρχει για παράδειγμα μπακαλιάρος Ισλανδίας που κοστίζει πάνω από 10 ευρώ το κιλό αλλά υπάρχει και το λίνγκ που μοιάζει αρκετά με μπακαλιάρο και κοστίζει από 7-8 ευρώ περίπου»

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Ορφανίδης, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο κέντρο της Πάτρας, «αρκετοί επιλέγουν να νηστεύουν οπότε υπάρχει κίνηση στα θαλασσινά, ενώ όσοι νηστεύουν μόνο το κρέας επιλέγουν το ψάρι και μάλιστα ψάρια που γίνονται ψητά. Η τσιπούρα, το λαβράκι αλλά και φρέσκος μπακαλιάρος είναι στη λίστα των προτιμήσεων ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα.

Οι τιμές στα ψάρια

Τσιπούρα ιχθυοτροφείου: 8,90/ κιλό

Λαβράκι: 12,90  ευρώ/ κιλό

Μπακαλιάρος (φρέσκος): 15 ευρώ/κιλό

«Το αν θα αυξηθεί η κίνηση σχετίζεται με το αν θα έχει πληρωθεί ο κόσμος πριν το τριήμερο. Και ο καιρός επίσης θα παίξει το δικό του ρόλο. Αν και ο καιρός δεν είναι καλός ο κόσμος θα ψωνίσει και θα μείνει μέσα» καταλήγει ο κ. Ορφανίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις