Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ώρα πεζοδρόμησης για την Μαιζώνος- Η αρχή γίνεται από Αράτου- Ξεκινάνε τα έργα μετά το Πάσχα

Πάτρα: Ώρα πεζοδρόμησης για την Μαιζώνος...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Πιστεύουμε ότι μέσα στο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου" λέει ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου Παναγιώτης Μελάς

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, η οποία θα ξεκινάει από την οδό Αράτου και θα σταματάει στην οδό Γούναρη.

Η έναρξη του έργου, θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, με φορά προς την οδό Γούναρη, ενώ ήδη η οδός Αράτου έχει κλείσει και θα πεζοδρομηθεί κομμάτι κομμάτι (τώρα γίνονται εργασίες μέχρι την Κορίνθου). Κάθε οικοδομικό τετράγωνο που θα ολοκληρώνεται θα δίνεται στην κυκλοφορία, επισημαίνει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου Παναγιώτης Μελάς.

«Ξεκινάμε από την Αράτου, διότι αν ξεκινούσαμε κατευθείαν την Μαιζώνος, θα μπλοκάραμε κυκλοφοριακά όλη την Πάτρα, ενώ έτσι θα δώσουμε σε κυκλοφορία την Αράτου κανονικά και μετά θα φτιάχνουμε ανά οικοδομικό τετράγωνο την Μαιζώνος γιατί προφανώς δεν μπορούμε να κλείσουμε όλη την Πάτρα. Είναι ένα έργο που δεν είναι για πέντε ή δέκα μέρες. Είναι ένα έργο που θα μείνει στην πόλη και για να γίνει χρειάζεται λίγη υπομονή, λίγη κατανόηση από τους συμπολίτες μας και από τους επαγγελματίες. Θα δημιουργήσει μια αναστάτωση αλλά δεν γίνονται έργα διαφορετικά. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει και ο κόσμος το κατανοεί. Θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και πιστεύουμε ότι μέσα στο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου. Μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στον σχεδιασμό και ελπίζουμε να μην έχουμε απρόβλεπτα» εξηγεί.

Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης, συμπεριλαμβάνονται και εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Όλγας). «Εκεί θα γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα καινούργια πεζοδρόμια», προσθέτει ο κ. Μελάς.

Επίσης, στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο της ανάπλασης της Κάτω πόλης, έχει ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της αξονοδιασταύρωσης της οδού Μαιζώνος με την Τριών Ναυάρχων. Σύμφωνα με τον κ. Μελά αναμένεται οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί εντός τριών εβδομάδων. «Με αυτές τις εργασίες ολοκληρώνεται το έργου του πεζόδρομου».  Ακολούθως θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων της οδού Μαιζώνος στο τμήμα Τριών Ναυάρχων μέχρι την οδό Γούναρη και εν συνεχεία στις οδούς Κανάρη – Σισίνη.

 

Κλειστή η οδός Μαιζώνος από την λεωφόρο Γούναρη λόγω των έργων στον κόμβο με την Τριών Ναυάρχων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις