Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στο Ρίο η 42χρονη από την Ηλεία, κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας

Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στο Ρίο η 42χ...

Η γυναίκα φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στο Χάβαρι του δήμου Ήλιδας, όπου διαπιστώθηκε το πρώτο –για φέτος– κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας βαριάς μορφής.

Έντονη είναι η αγωνία για 42χρονη γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, που νόσησε και η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε σοβαρή, για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση όλων των υγειονομικών φορέων, της Περιφέρειας και του δήμου προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε.

Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση της υγείας της μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με σταθμό του ΕΚΑΒ. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό μετά από πλήρη κύκλο εξετάσεων καθώς και παρακέντηση από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά»
Την παραπάνω διάγνωση επιβεβαίωσε και η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη, που έρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με «εντέλλεσθε», η οποία δήλωσε τα εξής: «Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου».

Άμεσα αντανακλαστικά της Π.Ε. Ηλείας
Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε γυναίκα, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας Ακριβή Ζάρα, μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Εντοπισμός των επαφών της 42χρονης και φαρμακευτική αγωγή
Η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο της περιοχής, στο οποίο βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν μάλιστα στο δημοτικό της περιοχής.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε ο ίδιος να πάρει τα παιδιά της 42χρονης από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

*Εφημερίδα "Πατρις"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις