Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ασημακοπούλου: Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνησης για τα μαζικά mail σε απόδημους

Ασημακοπούλου: Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνηση...

Σφοδρά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βαριές κατηγορίες

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους με τα κόμματα να κάνουν λόγο για «οσμή σκανδάλου».

Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής αποσύρεται από την κούρσα των ευρωεκλογών, ενώ αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τι απαντά η κυβέρνηση για τη διαρροή των mail
Κυβέρνηση και υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη διαρροή των στοιχείων των αποδήμων έγινε τον Μάιο του 2023 όταν είχε φύγει ο υπουργός από την θέση του και ο γγ είχε παραμείνει. Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη διαρροή δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου.

 «Άλλο ένα “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας πως «μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».

«Οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή ΠΩΣ αλλιώς;», αναφέρει και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται». «Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει», καταλήγει.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγείρει πολλά ερωτήματα η παραίτηση της κυρίας Ασημακοπούλου και άλλων, στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών, για το αδιάβλητο της διαδικασίας και για το πώς λειτουργεί η κυρία Κεραμέως. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αριστεία και διαχειριστική ικανότητα αυτή η κατάσταση», είπε ο κ. Κασσελάκης συνομιλώντας με πολίτες στην Θήβα λίγη ώρα πριν παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας
«Η ομολογία της κυβέρνησης ότι από το υπουργείο Εσωτερικών παραδόθηκαν χιλιάδες emails με προσωπικά δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως στην ευρωβουλευτή της,  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου, οι πτυχές του οποίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί σε βάθος.

Είναι προφανές ότι τόσο ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο γραμματέας του τομέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας που παρέλαβε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού και τα «αξιοποίησε» παραδίδοντάς τα τουλάχιστον στην κ. Ασημακοπούλου (ποιος ξέρει πού αλλού) θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα.

Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός. Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;

Υπενθυμίζουμε ότι για το σκάνδαλο με την παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού  Predator προς το Σουδάν και τη Μαγαδασκάρη με άδεια του τότε γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη  Σμυρλή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση σε σχέση με την εσωτερική «έρευνα» που διατάχθηκε. Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου και ακολούθως… προήχθη σε γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών»

Σκληρή απάντηση από ΝΔ
Από την πλευρά τους, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σημείωναν: «Είναι προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθεσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται».

Ανδρουλάκης: Κλιμακώνεται η αλαζονεία της ΝΔ
 «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω σήμερα την αποψίλωση του Υπουργείου Εσωτερικών», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στον βόρειο Έβρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία. Δεν θα ξεχάσω την κ. Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει "μύθο" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών. Το μοτίβο "συγκάλυψη και διαφθορά" συνεχίζεται. Εμείς, λοιπόν, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μια γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου και να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εμπόδιο και φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας».

ΚΚΕ: Παραδοχή ενοχής η απόσυρση Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο
Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόσυρση της Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές: 

«Η "απόσυρση" της κυρίας Ασημακοπούλου απ' το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ' την κ. Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε "φέιγ-βολάν", φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ' την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ», επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Πώς έφτασαν τα email στην Ασημακοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα email των αποδήμων έφτασαν στην κα Ασημακοπούλου μέσω των γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Αρχικά, μιλώντας στον Realfm, τόνισε πως «σε κάθε υποψία που υπάρχει, διατάσσουμε και δική μας έρευνα και μόλις έχουμε κάποια στοιχεία, παίρνουμε άμεσα αποφάσεις και έχουμε και παραιτήσεις -γιατί αυτό ήταν άγνωστη λέξη παλαιότερα- σε αντίθεση με άλλους που κρατούν δίπλα τους αμετάκλητα καταδικασμένους», προσθέτοντας ότι «για εμάς οποιοδήποτε αντίστοιχο φαινόμενο δεν γίνεται ανεκτό».

Όπως υποστήριξε έπειτα, το «υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προστατεύει και να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα και όποιος δεν το κάνει φεύγει».

Αποπέμπονται γγ του ΥΠΕΣ και γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ
Σε κάθε περίπτωση τα email προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ φαίνεται ότι προήλθαν από τον συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος τα προώθησε στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ , Νίκο Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια δόθηκαν στην κα Ασημακοπούλου.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις