Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γκρεμίζεται η προβλήτα στο Porto Rio- «Σε τρία χρόνια από τώρα το Ρίο θα αρχίσει να ανακτά την παραλία του»

Πάτρα: Γκρεμίζεται η προβλήτα στο Porto ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το θέμα πέρασε στην Αποκεντρωμένη και πλέον το γκρέμισμα «μπαίνει στην τελική ευθεία

Παρελθόν θα είναι σε λίγο καιρό η  προβλήτα που βρίσκεται κάτω από το ξενοδοχείο Porto Rio, στο  Ρίο.

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών που έκανε η κοινότητα Ρίου με αποστολή εγγράφων τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στο λιμενικό,  το θέμα πέρασε στην Αποκεντρωμένη και πλέον το γκρέμισμα «μπαίνει στην τελική ευθεία».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Νικολίτσα Μπετιχαβά που ως πρώην πρόεδρος της κοινότητας είχε ασχοληθεί με το ζήτημα, «για χρόνια κάναμε προσπάθειες να γκρεμιστεί η προβλήτα καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λουόμενους εξαιτίας των εξαρθρωμένων όγκων μπετόν που βρίσκονται στη θάλασσα. Κάθε χρόνο καλούσα το λιμενικό να βγάλει ό,τι μπορούσε.

Τελικά καθώς οι επιστολές σε λιμενικό και ξενοδοχείο δεν είχαν αποτέλεσμα, ανέλαβε η Αποκεντρωμένη που με προϋπολογισμό 22.500 ευρώ θα προσχωρήσει το γκρέμισμα. Πλέον αναμένεται να βρεθεί εργολάβος. Σε τρία χρόνια από τώρα το Ρίο θα αρχίσει να ανακτά την παραλία του». 

 Όπως επισημαίνει η κα Μπετιχαβά, «υπαίτια για την διάβρωση των ακτών στο Ρίο είναι η συγκεκριμένη προβλήτα. Με βάση την άδεια που είχε δοθεί όταν φτιάχτηκε υπήρχαν από κάτω τρεις καμάρες οι οποίες θα έπρεπε να καθαρίζονταν. Δεν καθαρίστηκαν ποτέ και παρέμειναν μπαζωμένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα φερτά υλικά από τον ποταμό Χάραδρο. Ουσιαστικά η προβλήτα ήταν ένα εμπόδιο που δεν άφηνε τα φερτά- αδρανή υλικά που έρχονταν από το ποταμό να περάσουν».

Η κα Μπετιχαβά από την άλλη ωστόσο διευκρίνισε ότι «η δυτική προβλήτα και όχι η προβλήτα στο Πόρτο Ρίο ευθύνεται για τις πλημμύρες που αντιμετωπίζει κατά καιρούς η περιοχή του Ρίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις