Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: «Πήραν φωτιά» τα delivery από το ...

Πάτρα: «Πήραν φωτιά» τα delivery από το βράδυ της Πέμπτης- Ξημερώματα Σαββάτου μαζεύονται τα τραπεζοκαθίσματα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δεκτό το αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Με τα τραπεζοκαθίσματά της στους πεζόδρομους λειτουργεί σήμερα η εστίαση στην Πάτρα καθώς ο Δήμος Πατρέων έκανε δεκτό το αίτημα να μαζευτούν τα ξημερώματα του Σαββάτου και όχι από σήμερα.

Το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων ειδικά στους πεζόδρομους του κέντρου το τριήμερο του Καρναβαλιού το είχαμε δει και πέρσι σε μία προσπάθεια να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος στο κέντρο χωρίς να «πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον».  Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε έγινε και η πεζοδρόμηση της Ερμού και της Μαιζώνος καθώς όλα δείχνουν ότι αριθμός των επισκεπτών φέτος σπάει κάθε ρεκόρ.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες του κλάδου είχαν ζητήσει το μέτρο να μην εφαρμοστεί σήμερα, αλλά από το Σάββατο. Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «το δίκαιο και λογικό αίτημα μας έγινε δεκτό. Υπάρχει ήδη αρκετός κόσμος στην πόλη, ωστόσο φαίνεται ότι θα είναι μία σχετικά εύκολη μέρα. Οι επιχειρηματίες θα μαζέψουν τραπέζια και καρέκλες από τους πεζόδρομους τα ξημερώματα του Σαββάτου».

Πριν λίγες μέρες μιλώντας στο thebest.gr είχε εξηγήσει, «πρόκειται για ένα μέτρο που σίγουρα δεν μας αρέσει. Το καρναβάλι είναι μία οικονομική ανάσα και όταν αφαιρούμε τραπέζια και καρέκλες, χάνουμε πελάτες. Πρόκειται λοιπόν για μία οικονομική θυσία. Μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και την υγεία, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έτσι κι αλλιώς την Παρασκευή  παραδοσιακά η κίνηση είναι περιορισμένη. Επιπλέον είναι άδικο μέσα από  ην δική μας θυσία να βρίσκουν ευκαιρία να κερδίζουν οι μικροπωλητές και οι πλανόδιοι».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ματθαιόπουλος, «ενδεικτικό του κόσμου που έχει φτάσει στην Πάτρα είναι ότι έχουν πάρει φωτιά τα delivery. Παραγγέλνουν κυρίως φοιτητές που έχουν έρθει στα σπίτια φίλων από το βράδυ της Πέμπτης και ακόμα δεν έχουν βγει έξω. Το κέντρο ωστόσο σίγουρα θα δουλέψει πολύ.  Τα μαγαζιά θα είναι συνέχεια ανοιχτά και σίγουρα εκτός από τον καφέ στο χέρι θα δουλέψει και ποτό στο χέρι. Και το μπουκάλι με μαυροδάφνη στο χέρι θα είναι μία συχνή εικόνα που σχετίζεται με τα υπαίθρια- street πάρτι που ως κλάδος φωνάζουμε ότι δεν αρμόζουν στην εικόνα του Καρναβαλιού μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr