Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρναβάλι, κίνηση στους δρόμους και πάρκινγκ- Πού θα σταθμεύουν οχήματα και φορτηγά- Πού απαγορεύεται η στάθμευση- Ο σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων

Καρναβάλι, κίνηση στους δρόμους και πάρκ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι αφετηρίες του Αστικού ΚΤΕΛ και η πιάτσα των ταξί

Αρχίζει να βουλιάζει από επισκέπτες η Πάτρα, καθώς έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού, με την προσέλευση να αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, στον Δήμο της Πάτρας, έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακό σχεδιασμό, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κίνησης ιδίως τις ώρες αιχμής.

Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουν παρθεί και που εφαρμόζονται από σήμερα, στο κέντρο της πόλης, μίλησε στο thebest.gr η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου: «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι τα ίδια με αυτά που εφαρμόσαμε πέρυσι και είχαν αποτέλεσμα. Η απαγόρευση της στάθμευσης από το από το ύψος της Γούναρη, μέχρι και την προβλήτα της Αγίου Νικολάου, γίνεται γιατί εκεί πρέπει να διευκολύνεται η στάθμευση των αυτοκινήτων που σχετίζονται με ζητήματα πολιτικής προστασίας, όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και είναι αυτά που θα πρέπει να κινούνται με άνεση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους επισκέπτες αλλά και τους συμπολίτες μας αλλά κλείνουμε το σημείο για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα, στον χώρο αυτό θα υπάρχει και η διέλευση των αρμάτων από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Τρίτη που θα επιστρέψουν στις καρναβαλικές εγκαταστάσεις. Για τον ίδιο λόγο σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ που βρίσκονται στο σημείο».

Οι λύσεις που έχει δώσει η δημοτική αρχή για το παρκάρισμα των επισκεπτών αλλά και των πατρινών, έχουν, όπως εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος, ως εξής: «Υπάρχει σήμανση στο πάρκινγκ Καλεντζώτη και προσδιορίζουμε το κομμάτι που είναι μεταξύ της οδού Παπαφλέσσα και μέχρι το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, για να παρκάρουν επιβατικά οχήματα και για τα φορτηγά, λεωφορεία το παρκάρισμα θα γίνεται νοτίως του κολυμβητηρίου και μέχρι το ύψος της ακτής του Νοτίου Πάρκου. Στο χώρο του παλιού εμπορικού κομματιού του λιμανιού, θα σταθμεύσουν λεωφορεία που έρχονται από άλλα Υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, σε συνεννόηση με τον ΟΛΠΑ και σε συνεργασία με το Λιμενικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, προκειμένου να ελευθερώσουμε χώρους στάθμευσης στους δρόμους μέσα στην πόλη γιατί αυτά έρχονται από σήμερα και θα παραμείνουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Σε ό, τι αφορά, την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από το ύψος της Γούναρη, έως το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, από το Σάββατο, 16 Μαρτίου στις 2 μ.μ., μέχρι το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, είπε: «Η οδός Μαιζώνος, πεζοδρομείται στο όριο του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων. Επίσης, εκείνη την ώρα θα γίνει το δρώμενο της ομάδας των παλαιών καρναβαλιστών, των «Στρατηγών», που θα παρελάσουν στο ίδιο δρόμο».

Οι αφετηρίες του Αστικού ΚΤΕΛ και η πιάτσα των ταξί

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί φέτος, συγκαταλέγονται, η αλλαγή της αφετηρία του Αστικού αλλά και η πιάτσα των ταξί, με την κ. Τογιοπούλου, να αναφέρει σχετικά: «Τα λεωφορεία που φεύγουν από την οδό Κανακάρη, φέτος δεν θα έχουν αφετηρία βόρεια της οδού Γεροκωστοπούλου αλλά νότια, δηλαδή θα ξεκινούν μετά το ύψος της Πατρέως προς την Γούναρη, για να αποφευχθεί η διάσχιση οχημάτων της Γεροκωστοπούλου που υπάρχει έντονη κίνηση από πεζούς, καρναβαλιστές και επισκέπτες. Τα ταξί θα μετακινούνται κατά τον ίδιο τρόπο, η πιάτσα μεταφέρεται μεταξύ της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις