Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κέιτ Μίντλετον: Σάλος μετά το Photogate και νέες θεωρίες συνωμοσίας

Κέιτ Μίντλετον: Σάλος μετά το Photogate ...

Το μόνο βέβεια που κατάφερε με το σάλο που ξέσπασε όταν διαπιστώθηκε ότι η εικόνα ήταν «πειραγμένη», ήταν να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνωμοσίας για την πραγματική κατάσταση της υγείας της

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε για το photoshop στη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της, την πρώτη επίσημη φωτογραφία μετά το χειρουργείο της, με τις θεωρίες συνωμοσίες να οργιάζουν.

Με τη φωτογραφία για την Γιορτή της Μητέρας που δόθηκε στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσιγκτον σκόπευε να δείξει ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2024 και η οποία οδήγησε στην «εξαφάνισή» της για αρκετούς μήνες.

Το μόνο βέβεια που κατάφερε με το σάλο που ξέσπασε όταν διαπιστώθηκε ότι η εικόνα ήταν «πειραγμένη», ήταν να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνωμοσίας για την πραγματική κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας. 

Ούτε το mea culpa της Κέιτ Μίντλετον που επιστράτευσε την ειλικρίνειά της και να παραδεχτεί ότι εκείνη την «επεξεργάστηκε» έσωσε την κατάσταση. 

To «kill notice» από τα διεθνή πρακτορεία σχολιάστηκε εκτενώς από τον διεθνή Τύπο και έκανε πολλούς να μιλούν για «τεράστιο αυτογκόλ» του Παλατιού και για «επικοινωνιακό βατερλό».

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη βασιλική οικογένεια, καθώς πλέον το κοινό «αμφισβητεί το αν οι ενημερώσεις για την υγεία της Κειτ είναι αξιόπιστες ή ψεύτικες» σύμφωνα με τους βασιλικούς ειδικούς.

Ωστόσο, ένας από τους γνώστες του παλατιού είπε στην Telegraph ότι η πριγκίπισσα νιώθει «απαίσια» για την αλλοιωμένη εικόνα και προσπάθησε απλώς να κάνει τη φωτογραφία όσο «καλύτερη μπορούσε».

Φίλη της Κέιτ είπε επίσης ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «αναστατωμένη» από την καταιγίδα που προκλήθηκε από μια «αθώα οικογενειακή φωτογραφία», σύμφωνα με τη Mirror. 

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας
Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά με χρήστες των social media αλλά και πάσης φύσεως ειδικούς να δημοσιεύουν ολόκληρα βίντεο επιχειρώντας να αποδείξουν ότι η φωτογραφία είναι περισσότερο πειραγμένη.

Μία θεωρία θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί το εξώφυλλο της Vogue με την Κέιτ Μίντλετον από το 2016 και μία δεύτερη θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί φωτογράφιση της πριγκιπίσσας της Ουαλίας από τον Νοέμβριο του 2023.

Την πρώτη θεωρία για το εξώφυλλο της Vogue την ανέπτυξε η εργαζόμενη στα social media της Daily Mirror, Ρούμπι Νάλντρετ.

«Η ανάλυσή μου για το σίριαλ της φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον είναι ότι πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο που έκανε για τη Vogue πριν από αρκετά χρόνια και το “έβαλανα” στη φωτογραφία της περασμένης Κυριακής» έγραψε.

Τη δεύτερη θεωρία ανέπτυξε η TikToker, Άλιν Άστον, η οποία υποστηρίζει ότι η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον προήλθε από φωτογραφία που είχε τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2023 σε εμφάνισή της σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Ξέρω όπως όλοι ξέρουν ότι η φωτογραφία υπέστη επεξεργασία αλλά έκανα έρευνα και πιστεύω ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2023. Φοράει το ίδιο πουλόβερ από την εταιρεία Rice, πιστεύω. Δείτε και τη γραμμή του λαιμού της και τα υπόλοιπα στοιχεία» είπε για τη θεωρία της η Άστον.

Το Sky News ανέλυσε τα μεταδεδομένα (metadata) της επίμαχης φωτογραφίας και όπως διαπίστωσε το αρχείο σώθηκε δύο φορές σε έναν Apple Mac μετά από επεξεργασία: Η πρώτη φορά ήταν στις 9:54 το βράδυ της Παρασκευής και η δεύτερη στις 9:39 το πρωί του Σαββάτου.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η αποθήκευση των δύο αρχείων έγιναν στην ίδια συσκευή καθώς και από ποιον έγιναν μολονότι η Μίντλετον παραδέχθηκε ότι «πειραματίστηκα με την επεξεργασία».

Τα ίδια μεταδεδομένα δείχνουν, τέλος, ότι η φωτογραφία απαθανατίστηκε με μια φωτογραφική μηχανή Canon 5D mark IV που κοστίζει £2.930 με έναν φακό Canon 50mm αξίας £1.630.

Στόματα ερμητικά κλειστά στο παλάτι
Το παλάτι αρνείται πεισματικά, παρά τον σάλο, να δώσει στη δημοσιότητα την αυθεντική φωτογραφία πάνω στην οποία έγινε το photoshop, κάτι που από μόνο του πυροδότησε περαιτέρω συζήτηση.

Ακόμη και διάσημοι Βρετανοί που στηρίζουν την βασιλική οικογένεια όπως ο γνωστός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν έσπευσε να ζητήσει τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας.

Η διαμάχη επισκίασε τη χθεσινή λειτουργία της Ημέρας της Στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, της οποίας ηγούνταν για πρώτη φορά η βασίλισσα Καμίλα συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Γουίλαμ, απουσία του Βασιλιά Καρόλου που ηχογράφησε για πρώτη φορά ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. 

πηγή newsit.gr

Πληροφορίες: Skynews, DailyPost, Mirror, Dailymail

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight