Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα

Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα

"Ανυπόστατα τα όσα λέγονται για μπάζωμα στα Τέμπη"

«Ανυπόστατα» χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλλονται για μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας των Τεμπών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τα email της Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα.

Ειδικότερα, μιλώντας για τα Τέμπη αρχικά είπε πως «είναι πολύ δυσάρεστη η συζήτηση και για εμένα προσωπικά, οφείλω όμως να δώσω απαντήσεις γιατί το τελευταίο που θέλουμε είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών και fake news. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη, διότι και η διαδικασία της Βουλής είναι λογικό να πολιτικοποιηθεί (...). Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει στα ερωτήματα για το μπάζωμα και τα βαγόνια».

Συγκεκριμένα για το μπάζωμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που βρέθηκα στον τόπο. Τις εικόνες, τις μυρωδιές, ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει. Τις επόμενες μέρες έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι στα συντρίμμια. αυτό που έγινε ήταν μόνο η σταδιακή αφαίρεση των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας».

«Να βγαίνουν κάποιοι να μιλάνε για μπάζωμα και τσιμέντωμα; Λυπάμαι και οργίζομαι (...). Περιμένω και εγώ από τον δεύτερο πραγματογνώμονα. Ο πρώτος δεν είπε τίποτα από αυτά», πρόσθεσε.

«Πρέπει να δούμε και τον ανθρώπινο παράγοντα» για τα Τέμπη

Στη συνέχεια ανέφερε: «Επειδή εγώ σέβομαι, τιμώ και σκύβω το κεφάλι μπροστά στις οικογένειες των θυμάτων, έχουν το δικαίωμα να πουν ό,τι θέλουν, κάποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να τους εκμεταλλευτούν πολιτικά. Η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις, εγώ ξέρω πως όλα αυτά είναι ανυπόστατα, είμαι σίγουρος. Το έχει πει η ίδια η Πυροσβεστική. Έπρεπε να σηκωθούν τα βαγόνια να δούμε αν υπήρχαν νεκροί από κάτω».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις και κατηγορίες πολιτικών προσώπων, κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο πως «προσπαθεί να χτίσει πολιτική καριέρα πάνω στα Τέμπη».

«Όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν παρά να καταθέσουν αίτημα με συγκεκριμένο κατηγορητήριο», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να κάνουμε κάτι ακόμα. Βήμα βήμα να βάλουμε σε τάξη το πιο προβληματικό κομμάτι του δημοσίου, τους σιδηροδρόμους. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι κουβαλώντας τις παθογένειες του παρελθόντος (...). Πρέπει να δούμε και τον ανθρώπινο παράγοντα».

«Να αποδοθούν ευθύνες» για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στην τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως «πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, έχουν γίνει συλλήψεις. Δεν πρέπει η Ελλάδα να είναι χώρα όπου κάποιος να μην αισθάνεται άνετα να κυκλοφορήσει στον δρόμο όπως θέλει».

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα των νέων και τα βίαια επεισόδια που είναι όλο και συχνότερα, γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα για το bullying ενεργοποιείται άμεσα. Λίγο μετά, υπογράμμισε ότι «έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας, κυρίως στις γειτονιές, ειδικά στις πιο δύσκολες».

«Οι παρεμβάσεις στα γήπεδα έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα»

Για την εγκληματικότητα και την οπαδική βία, δήλωσε: «Υπάρχει σίγουρα μία σημαντική πρόοδος στις υποθέσεις της Greek Mafia (...). Για το ζήτημα της οπαδικής βίας, προφανώς αναμένουμε ακόμα από την ΕΛΑΣ να ολοκληρώσει την έρευνά της με τον θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη, αλλά οι παρεμβάσεις που κάναμε μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα, η εικόνα των γηπέδων είναι μια εικόνα που δεν φαίνεται να υπάρχει ένταση».

«Στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον, φαίνεται να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, στο μπάσκετ έχουμε φύγει πολύ πιο μπροστά. Θα φτάσουμε εκεί και στο ποδόσφαιρο, αρκεί να το θέλουν όλοι», πρόσθεσε.

Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα

Λίγο αργότερα, αναφερόμενος στην οικονομία, είπε αρχικά ότι η απάντηση στην ακρίβεια «είναι οι αυξήσεις των μισθών και τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων», ενώ λίγο μετά τόνισε πως δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα.

«Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι θα πρέπει να το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου», είπε έπειτα και εξήγησε πως δεν θα δοθεί διότι είναι «δύσκολο λόγω των δημοσιονομικών περιθωρίων». 

Όπως πρόσθεσε, «θα ήταν πολύ εύκολο να πω "εκλογές έρχονται, δώσε κάτι" αλλά δεν θα το κάνω».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού δήλωσε ότι θα είναι πάνω από 800 ευρώ, θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο και θα συμπαρασύρει επιδόματα αλλά και τριετίες.

Στόχος τα απογευματινά χειρουργεία για τους ευάλωτους να γίνονται δωρεάν

Για τα απογευματινά χειρουργεία, που ξεκινούν σήμερα (12/3), αρχικά είπε ότι «βλέπω τα νοσοκομεία να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι τα απογευματινά χειρουργεία για τους ευάλωτους πολίτες να γίνονται δωρεάν, ωστόσο, τα νοσοκομεία θα πληρώνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, δήλωσε ότι μετά την εποχή του κορονοϊού «μας άφησε πολλές μονάδες ελεύθερες» και το νέο ΕΣΥ που «οραματιζόμαστε θα είναι ακόμα πιο λειτουργικό».

«Θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του άρθρου 16»

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά διερωτήθηκε «γιατί ο φοιτητής να μην έχει περισσότερες επιλογές και στην Ελλάδα;» και επισήμανε ότι «θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του άρθρου 16».

«Θέλουμε την Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε για εμένα, αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη»

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το 2016 «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο, που απαγόρευε σε πολιτικούς και στους/στις συζύγους να έχουν επιχειρηματικές δράσεις. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου προσαρμοστήκαμε».

«Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε για εμένα, αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη», πρόσθεσε.

Για το εάν προσέγγισε τον κ. Κασσελάκη είπε πως «είναι αδιανόητο να λέγονται τέτοια πράγματα. Είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε».

Για την υπόθεση Ασημακοπούλου: «Πρέπει να διερευνηθεί - Κάνουμε και τη δικιά μας έρευνα»

Αναφερόμενος στην υπόθεση με τα email της Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε πως «πρέπει να διερευνηθεί» και γνωστοποίησε ότι «κάνουνε και τη δικιά μας έρευνα».

Η απόφαση για Μπελέρη επηρέασε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Για την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον Φρέντι Μπελέρη είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η Αλβανία χειρίστηκε το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έχει επηρεάσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, λέγοντας πως είναι ισχυρές.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports