Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στάση εργασίας την Παρασκευή από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς

Πάτρα: Στάση εργασίας την Παρασκευή από ...

Ο Σύλλογος συμμετέχει στο πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο & στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με ανακοίνωση του καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσει η Δ.Ο.Ε. από 08:00-11:00 π.μ.

Επίσης έχει προκηρυχθεί στάση και από  την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 11:00 π. μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στόχος της κινητοποίησης είναι να ενώσουν τη φωνή του κλάδου μαζί με τους μαθητές-τριες, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές-τριες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τιμώντας παράλληλα την ημέρα της γυναίκας, στον αγώνα για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή μας καταδικάζουμε ταυτόχρονα και τον κυβερνητικό αυταρχισμό με τις απανωτές προσφυγές ενάντια (και) στην Απεργία – Αποχή από την "αξιολόγηση" που επιχειρεί να επιβάλει, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της.

Με ενότητα θα αντιπαλέψουμε μαζικά τους αντιδραστικούς, αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, της κοινωνίας και των παιδιών μας. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια έχει ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού!

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν για μια ισχυρή και ποιοτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υπηρέτηση του συνόλου των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Μαζί με τους εργαζόμενους-ες, τους φοιτητές-τριες, τους μαθητές-τριες, τους συνταξιούχους, με όλο το λαό θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Μη λείψει κανείς!!!

Στην Αθήνα η κινητοποίηση με σύνθημα «απεργούμε – διαδηλώνουμε» περιλαμβάνει & συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος (για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας) και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εστάλη, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζει το Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συμμετέχει στις προκηρυγμένες από τη ΔOE (8-11) και AΔEΔY (11 με λήξη ωραρίου) στάσεις εργασίας την Παρασκευή 8/3.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις