Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκρηξη κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στην Ουκρανία - «Σειρήνες και ενεργοποίηση αεράμυνας»

Έκρηξη κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στη...

Κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής

Περίπου 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού στη σκιά της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα, περισσότερα από 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή, η οποία βρίσκεται στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία.

Κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδυνεύουν ενώ όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του». Επιπρόσθετα, μετέδωσε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν από τις ουκρανικές αρχές από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα στην πόλη της Οδησσού.

Η έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι και στην ελληνική αποστολή
 
Η έκρηξη σημειώθηκε, λίγο πριν τη συνάντηση των δυο ανδρών, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό και πολύ κοντά στην ελληνική αποστολή, όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η επίθεση σημειώθηκε περισσότερα από 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή, ενώ, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η υπόλοιπη ελληνική αποστολή δεν κινδύνεψαν και δεν υφίσταται κανένα θέμα με την ασφάλειά τους.

Τα πρώτα πλάνα από την έκρηξη

Πώς έγινε η έκρηξη στην ελληνική αποστολή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε έκτακτη επίσκεψη στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην Οδησσό για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. 

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή της προεδρίας της Ουκρανίας και κοντά στην ελληνική αποστολή ενώ ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Κριμαίας προς την Οδησσό.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις