Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Αποστόλης Παναγόπουλος: Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το πατρινό τάε κβον ντο στις μικρές ηλικίες

Ακούγοντας τον Κώστα Αντωνακόπουλο

Ακούγοντας τον Κώστα Αντωνακόπουλο

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Πρωταθλητής της Αστραπής

Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το πατρινό tae kwon do στις μέρες μας, στις μικρές κατηγορίες, έχει ονοματεπώνυμο:

Είναι ο Αποστόλης Παναγόπουλος της ΑΣ Αστραπή, ένα σχεδόν 16χρονο παλικαράκι, γιος βιοπαλαιστών από τα Ζαρουχλέικα που εντυπωσιάζει με την ωριμότητά του, την προσήλωσή του και τις πολλές επιτυχίες του.

Είναι μαθητής της Α’ τάξης στο 7ο Λύκειο Πατρών, με απώτερο στόχο, να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες.

Ήταν - δεν ήταν 3-4 ετών όταν τον πήγε ο πατέρας του στην Αστραπή, το μεγάλο σχολείο του αθλήματος, έχοντας εντυπωσιαστεί από …ταινία καράτε που είχε δει!

Στο μεταξύ πέρασε κι από το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση μάθαινε ρομποτική, πήρε πτυχίο στο πιάνο, μα το Τάε κβον ντο γινόταν μέρα με τη μέρα το μεγάλο του πάθος.

Από τα 5 του άρχισε να κατακτά μετάλλια, ακολούθησαν πολλά και σε διεθνή G1 κύπελλα, μέχρι τους τίτλους του πανελληνιονίκη (εδώ και τρία χρόνια) παίδων και εφήβων. Το «Apostolis Panagopoulos» άρχισε να ακούγεται στο εξωτερικό, πρώτα με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό των παμπαίδων και μετά με τις 5ες θέσεις στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο παίδων, ενώ έχει και μία 16η στο Ευρωπαϊκό Εφήβων.

Φετινός του στόχος είναι ο τίτλος του πανελληνιονίκη εφήβων και η διάκριση στο Παγκόσμιο εφήβων το καλοκαίρι στην Κορέα. Και φυσικά, τ’ όνειρό του η Ολυμπιάδα του 2028 στο Λος Άντζελες.

Ο Παναγόπουλος ξεκίνησε προ 13ετίας στην Αστραπή με προπονητή τον Κώστα Αντωνακόπουλο, σήμερα συνεχίζει με τον Χρήστο Αντωνακόπουλο. Λειτουργεί σε απόλυτα επαγγλεματικό επίπεδο για την ηλικία του, δοθέντος ότι έχει ολόκληρο team διπλα του. Ο λόγο για τον αθλητικό ψυχολόγο Γιάννη Ψαρώτη, τον γυμναστή του με ειδίκευση στο άθλημα, παλιό πρωταθλητή, Σπύρο Ραμαντάνη, την διατροφολόγο του Τζίνα Τσιχλιά, τον προπονητή του Χρήστο Αντωνακόπουλο και τον τεχνικό σύμβουλο και μάνατζέρ του, Κώστα Αντωνακόπουλο.

Ο πανύψηλος (1.87μ.) νεαρός πρωταθλητής προπονείται καθημερινά επί 4ωρο για να μπορεί να είναι σε αυτό το ανταγωνιστικό επίπεδο και να αγωνίζεται σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, όλο το χρόνο! «Κανείς άλλος, κανένα νέο παιδί στην ηλικία του δεν κάνει τόσες θυσίες. Είναι άκρως επαγγελματική η προετοιμασία του. Ο Αποστόλης ζει για το τάε κβον ντο, αυτό είναι το mentality του», τονίζει ο Κώστας Αντωνακόπουλος.

Μεγαλύτερη χαρά η αίσθηση της κατάκτησης του πρώτου μεταλλίου σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και στον αντίποδα, πέρυσι στο παγκόσμιο παιδικό, ο αποκλεισμός του από τα μετάλλια.

Τον ρωτήσαμε τι τον κράτησε στο άθλημα: «Όλα έγιναν έτσι ώστε να αρχίσω το άθλημα. Μου αρέσει η φιλοσοφία του, μου ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Θέλω να κάνω τάε κβον ντο για πολύ καιρό, κρίσιμο είναι το σημείο των 25 ετών, αν σωματικά θα μπορώ να βγάλω την προπόνηση», απάντησε.

Σε λίγες ημέρες θα αγωνιστεί σε νέο διπλά βαθμολογούμενο G2 στο Ρόμελ και μετά έχει το μεγάλο ραντεβού στην Εσθονία, μία ακόμα χώρα στις σχεδόν 15 όλου του κόσμου όπου έχει ταξιδέψει για να αγωνιστεί.

Στον ελεύθερο χρόνο του «ξεδίνει» με το gaming, ενώ θαυμάζει τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Ντέιβιντ Γκόγκινς. Κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ τους δασκάλους μου και την οικογένειά μου».

Με Σπ. Ραμαντάνη, Χρ. και Αντ. Αντωνακόπουλους

Με Σπ. Ραμαντάνη, Χρ. και Αντ. Αντωνακόπουλους

Με το μετάλλιο

Με το μετάλλιο

Πανελληνιονίκης

Πανελληνιονίκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports