Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας συζητά το βιβλίο «Στα ίχνη της» του Christophe Boltanski

Πάτρα: Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας συζ...

Στο Πολύεδρο την Τρίτη 5/3/2024 στις 19.00 - Θα ακολουθήσει παρουσίαση σημαντικών γυναικείων μορφών των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας που λειτουργεί στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, αυτή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, στις 7 το απόγευμα, συζητά το βιβλίο με τίτλο «Στα ίχνη της», του Christophe Boltanski που κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Πόλις (μετάφραση Μιχάλης Μητσός).

Πρόκειται για τη συνταρακτική ιστορία μιας γυναίκας που χάθηκε, σε αναζήτηση από έναν γιο που ψάχνει τη μητέρα του. Το βιβλίο «Στα ίχνη της» είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο αντικατοπτρισμών που θέτει διαρκώς ερωτήσεις, προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία του παζλ, αλλά αρνείται να δώσει οριστικές απαντήσεις. Ο Κριστόφ Μπολτανσκί προσφέρει στη μητέρα του τον πιο ωραίο προορισμό: να γίνει ηρωίδα ενός μυθιστορήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όπως διαβάσαμε, στο www.fractalart.gr, στο μυθιστόρημα «Στα ίχνη της - Le guetteur», ο Κριστόφ Μπολτανσκί  (Christophe Boltanski, 1962- ) έγραψε στην ουσία το μυθιστόρημα της μητέρας του. Νικητής του Βραβείου Fémina, το 2015, για το βιβλίο του «Η κρυψώνα - La cache», ένα μυθιστόρημα γύρω από την οικογένειά του, επιστρέφει εκ νέου στη λογοτεχνική παραγωγή με το μυθιστόρημα «Στα ίχνη της», μια όμορφη μυθιστορηματική αφήγηση για τη μητέρα του, ετούτη τη φορά, έναν αμφίσημο και μυστηριώδη χαρακτήρα, λάτρη των αστυνομικών ιστοριών, παρανοϊκό και αφοσιωμένο, το πορτραίτο της οποίας προσπαθεί να συνθέσει αναδρομικά με τη διαδικασία μιας καθ’ όλα συνήθους αστυνομικής έρευνας.

*Στη συνέχεια, τα μέλη της  Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) παρουσιάζουν σημαντικές γυναικείες μορφές  των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών καθώς επίσης  και μια σύντομη εισήγηση για το γυναικείο κίνημα.

Θα γίνει αναφορά μεταξύ άλλων στις: Υπατία, Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι, Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Καλλιρρόη Παρρέν, Μαρί Κιουρί, Σιμόν Βέιλ,  Αμαλία Φλέμινγκ,  Σιμόν ντε Μποβουάρ, Έμιλι Ντίκινσον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture