Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο Ρίου: Αναστάτωση και ερωτηματικά για την επίθεση γιατρού σε  νοσηλεύτρια- Διεξάγεται ΕΔΕ  

Νοσοκομείο Ρίου: Αναστάτωση και ερωτηματ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου προχώρησε σε 4ωρη στάση εργασίας

Ένορκη διοικητική εξέταση διεξάγεται στο Νοσοκομείο του Ρίου για το περιστατικό βίας μεταξύ γιατρού και νοσηλεύτριας που καταγγέλθηκε.  

Όπως πρώτο έγραψε χθες το thebest.gr πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια απεργίας της ΠΟΕΔΥ γιατρός καταγγέλλεται ότι έπιασε από το λαιμό εργαζόμενη νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό τμήμα επειδή δεν υπήρχε προσωπικό, λόγω απεργίας. Η ΕΔΕ όπως μαθαίνουμε γίνεται από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας.

«Για το περιστατικό ενημερώθηκα άμεσα και την ίδια μέρα διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου πρέπει να διερευνηθεί τι έχει συμβεί ο διοικητής αναθέτει τη διαδικασία σε κάποιον που έχει μεγαλύτερο βαθμό από τους εμπλεκομένους. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές. Όση και αν είναι η ένταση της δουλειάς δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες» λέει στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος.

Όπως επισημαίνει, «η ένορκη διοικητική εξέταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή διαδικασία από την οποία μπορεί να προκύψουν σοβαρές ποινές πειθαρχικού χαρακτήρα, από γραπτή επίπληξη μέχρι αργία».

Μάλιστα ο κ. Μπάκος τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα μέχρι να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί. «Θα πρέπει να μιλάμε με φειδώ μέχρι να έχουμε όλη την γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά και έκανε σαφές ότι είναι απέναντι σε κάθε τέτοιο περιστατικό.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 1/3/24 το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου προχώρησε σε 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στη νοσηλεύτρια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις