Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλφειός: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της σορού μέσω DNA

Αλφειός: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της...

Είναι ο Νίκος Αναστόπουλος;

Οι εξετάσεις DNA είναι αυτές πλέον που θα επιβεβαιώσουν ή όχι αν η σορός που βρέθηκε στην κοίτη του ποταμού του Αλφειού ανήκει στον Νίκο Αναστόπουλο, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Και αυτό γιατί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε, αλλά και ο χρόνος που έχει παρέλθει από τότε, συνέβαλαν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άμεση αναγνώρισή του από πρόσωπα του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Στο μεταξύ η αγωνία συγγενών, φίλων και συμπατριωτών του από το Πλουτοχώρι, κορυφώθηκε από την ώρα που έγινε γνωστό ότι βρέθηκε σορός στον Αλφειό -και μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την πορεία των ερευνών και τη διαδικασία ανάσυρσής του.

Ήταν περίπου 10:45 π.μ., όταν σύμφωνα με πληροφορίες δυο κτηνοτρόφοι που είχαν μεταφέρει στο σημείο τα ζωντανά τους για βοσκή, εντόπισαν ένα άψυχο σώμα να επιπλέει εντός της κοίτης του ποταμού και ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις τόσο της υπηρεσίας, όσο και της Αστυνομίας, που εξέτασαν προσεκτικά το σημείο και κάλεσαν την 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα μιας και ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν.

Οι δυνάμεις στο σημείο
Συνολικά στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα με 25 άνδρες, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφθασαν μια ομάδα Ορμητικών Νερών και μια ομάδα Δυτών της 6ης ΕΜΑΚ, που ανέσυραν με ειδικό εξοπλισμό το άψυχο σώμα έξω από τον ποταμό. Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε και η ομάδα ΟΣΜΗΕΑ, που παρείχε εικόνα και υποστήριξη από αέρος με drone. Ακόμα, στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Αστυνομικός Διεθυντής Ηλείας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, κλιμάκια του Α.Τ. Πύργου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μαζί με τον διοικητή της Χαράλαμπο Πατσούρη, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας προκειμένου να γίνουν εκεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων
Η σορός, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε σχεδόν μισό χιλιόμετρο μετά το φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα και περισσότερα από 10 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε αρχικά παρασυρθεί το ζευγάρι. Στη σορό εντοπίστηκαν μονάχα ένα ρούχο κι ένα παπούτσι, με το τελευταίο μάλιστα να αποτελεί και στοιχείο που αντίκρισαν οι συγγενείς του που βρίσκονταν από την αρχή των ερευνών στο σημείο και ανέφεραν πως πρόκειται γι αυτόν. Οι πρώτες εκτιμήσεις και των αρχών δείχνουν πως η σορός ανήκει στον άτυχο Νίκο Αναστόπουλο, ωστόσο εξαιτίας των αλλοιωμένων χαρακτηριστικών του η ταυτοποίησή του θα υπάρξει μέσω εξετάσεων DNA τις επόμενες ημέρες. Άμεσα αναμένεται να οδηγηθεί στην Ιατροδικαστική Πατρών, όπου θα ληφθεί το απαραίτητο δείγμα για την ταυτοποίηση. Λόγω της αλλοίωσης όλων των εξωτερικών χαρακτηριστικών του, η αναγνώριση πιθανότατα θα γίνει με εξέταση της οδοντοστοιχίας του.

«Μόλις υποχώρησε η στάθμη του ποταμού, έγινε με ασφάλεια η επιχείρηση»
Για το συμβάν μίλησε και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, που σημείωσε: «Σήμερα περίπου στις 10:45 ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας από κάτοικο της περιοχής για πιθανή εύρεση πτώματος εντός της κοίτης του ποταμού. Η Υπηρεσία αμέσως έφτασε στον τόπο του συμβάντος με 8 οχήματα και 25 άντρες, μεταξύ των οποίων ήταν μία Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ και η ομάδα ΟΣμηΕΑ για υποστήριξη από αέρος μέσω drones.

 

Έγινε μία επιχείρηση από την οποία ανεσύρθη ένα πτώμα από την κοίτη του ποταμού. Στη συνέχεια μεταφέρεται για περαιτέρω ενέργειες. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες συνεργαζόμενες υπηρεσίες και η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω. Το βάθος ποικίλει στην κοίτη του ποταμού και γι’ αυτό φροντίσαμε εκ των προτέρων για μεγαλύτερη ασφάλεια του προσωπικού και μεριμνήσαμε να γίνει διακοπή από το παραπλήσιο φράγμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνεχόμενη ροή. Μόλις υποχώρησε η στάθμη του ποταμού έγινε με ασφάλεια πλέον η επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν λίγο μετά τις 20:00 της 15ης Ιανουαρίου, όταν ο άτυχος Νίκος Αναστόπουλος με τη σύντροφό του Γεωργία Μπαντίου παρασύρθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Πλουτοχωρίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Από εκείνο το βράδυ ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας από τις πυροσβεστικές αρχές, που με ισχυρή παρουσία βρίσκονταν σε καθημερινή βάση στην περιοχή και τη «χτένιζαν» εκατοστό εκατοστό. Και αν στο ξεκίνημα της 2ης ημέρας ερευνών ο εντοπισμός τόσο του οχήματος του ζευγαριού, όσο και της σορού της Γεωργίας Μπαντίου, έφερε σκέψεις ότι γρήγορα θα βρισκόταν και αυτή του Νίκου Αναστόπουλου, αυτές ανατράπηκαν άμεσα. Οι μέρες περνούσαν δραματικά, οι οικογένειες του άτυχου ζευγαριού ήταν βυθισμένες στον πόνο και τη θλίψη.

Πέραν των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τις έρευνες, πέραν του μεγάλου αριθμού προσωπικού, στο σημείο είχαν βρεθεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βρουν τον νεκρό, δίχως αποτελέσματα. Και όσο οι μέρες περνούσαν, τόσο οι ελπίδες για εύρεση της σορού του άτυχου Νίκου μειώνοντας.

Ώσπου 46 ημέρες αργότερα εντοπίστηκε η σορός, πιθανότατα του αγνοούμενου ταξιτζή μιας και ακόμα αναμένεται η επιβεβαίωση από τις εξετάσεις DNA, δίνοντας επιτέλους ένα τέλος στο δράμα που ζούσε η οικογένειά του όλες αυτές τις ημέρες

 

πηγή https://www.patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις