Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοψία Αϊβαλή στα έργα των Προσφυγικών- «Ναι στις αναπλάσεις, όχι στην προχειρότητα»

 Αυτοψία Αϊβαλή στα έργα των Προσφυγικών...

Ο Βασίλης Αϊβαλής ο οποίος συνοδευόταν από δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης, άκουσε με προσοχή τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονται

Αυτοψία στα έργα ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή των Προσφυγικών γύρω από το γήπεδο και επί των οδών Κωστάκη, Εφέσου και Ελλησπόντου  πραγματοποίησε ο επικεφαλής  της παράταξης «Πάτρα. Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση κατοίκων της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:Ο κ. Αϊβαλής ο οποίος συνοδευόταν από δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης, άκουσε με προσοχή τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονται για σωρεία προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έργα όπως αυτό της στάθμευσης, (η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες  θέσεις στάθμευσης), αλλά και οι κατά τόπους κακοτεχνίες, καθώς το ύψος των πεζοδρομίων σε μερικά σπίτια  έχει ξεπεράσει την είσοδο των κατοικιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αϊβαλής η  παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» είναι αναφανδόν υπέρ των έργων ανάπλασης όταν όμως αυτά έχουν σκοπό να βελτιώσουν το αστικό περιβάλλον μέσω της δημιουργίας πεζοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, σημαντικής αναβάθμισης του πρασίνου, τοποθέτησης καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων, σιντριβανιών, όμορφων καθισμάτων, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των πλεονεκτημάτων που αυτές προσφέρουν και  εξάλειψης κατασκευαστικών προβλημάτων τα οποία πιθανόν να προϋπήρχαν στην προς ανάπλαση περιοχή.

«Δυστυχώς δεν διαπιστώσαμε να συμβαίνουν τα προαναφερόμενα στην παρόδια περιοχή του γηπέδου των προσφυγικών όπου πραγματοποιήσαμε αυτοψία επί των έργων» τόνισε ο κ. Αϊβαλής. «Τα κατασκευαστικά ελαττώματα, τα οποία έστω και τοπικά εντοπίζονται, η έλλειψη ταλέντου στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων, η μη ύπαρξη τοπικής (περιορισμένης) μελέτης στάθμευσης πριν την υλοποίηση των έργων ανάπλασης,  μαζί με την αλλαγή καθημερινών συνηθειών,  η οποία επιβάλλεται «άτσαλα» στους συμπολίτες μας, οδηγεί σε αντιδράσεις και σε έντονη αμφισβήτηση της χρησιμότητας του έργου από τους κατοίκους.

Η παράταξή μας πιστεύει ότι οι αναπλάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αλλά πρέπει να γίνονται εφαρμόζοντας την νομοθεσία, τους κανόνες της τεχνικής και της επιστήμης,  με όραμα στον σχεδιασμό, με ενδελεχή ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών και οπωσδήποτε με προγενέστερη μελέτη διαχείρισης της στάθμευσης.

Οι αναπλάσεις που μπορούν και πρέπει να γίνουν στην πόλη μας είναι πολλές, με σκοπό να την ομορφύνουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας για να μην απαξιωθούν από εμάς τους ίδιους. Όμως απαιτούν όραμα, ταλέντο, έξυπνες παρεμβάσεις, καλαίσθητες επιλογές,  συμμετοχικότητα, συνεργασία, ενημέρωση, και πιστή εφαρμογή της τέχνης και της επιστήμης» επεσήμανε ο κ. Αϊβαλής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις