Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βγήκαν στους δρόμους - Απεργία σήμερα από την ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Βγήκαν στους δρόμους - Απεργία σή...

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στην Πάτρα στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την Τραγωδία στα Τέμπη.

Πορεία εργαζομένων φοιτητών συλλόγων αγροτών κ.α. από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης. 

Ακρίβεια, μισθολογικά και επαγγελματικά αιτήματα αλλά και η τραγωδία στα Τέμπη από την οποία σήμερα συμλπηρώνεται ένας χρόνος, αποτελούν τα σημεία αιχμής της κινητοποίησης.

 

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν σήμερα για να μην ξεχαστούν όσα συνέβησαν, να αποδοθούν ευθύνες και να μην υπάρξει ξανά άλλη τέτοια τραγωδία.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, την φρεγάτα Ύδρα και το αγροτικό ζήτημα.

24ωρη απεργία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο, εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, κ.α.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ θα συμμετέχουν με στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.

Στην Πάτρα από το πρωί οι αγρότες 

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, έδωσαν, το «παρών», στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, στην Πάτρα και στο Αίγιο, οι αγρότες της Αχαΐας.

Η πορεία στο Αίγιο

Οι αγρότες του συλλόγου Αιγιάλειας «Μπακόπουλος Ντρίνιας» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αιγίου και θα συμμετάσχουν στην πορεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις