Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαζί για το κτίριο του ΣΟΨΥ στην Κανάρη- Κοινωνική λαχειοφόρος έτσι ώστε να βρεθούν χρήματα για την ανακαίνιση  

Πάτρα: Μαζί για το κτίριο του ΣΟΨΥ στην ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ ενώ η λίστα με τα δώρα ανανεώνεται συνεχώς

Σε κοινωνική λαχειοφόρο προκειμένου να ανακαινίσει το κτίριό του στην Κανακάρη προχωρά ο ΣΟΨΥ Πάτρας.

Πρόκειται για ένα κτίριο στο οποίο δεν έχουν γίνει εργασίες από το 2016 και οι φθορές πλέον είναι μεγάλες.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του ΣΟΨΥ, Χριστίνα Μπίκου, «μπήκαμε στο κτίριό μας που βρίσκεται στην οδό Κανάρη το 2016. Πλέον χρειάζεται να γίνουν κάποιες εργασίες έτσι ώστε να υπάρχει μία ανθρώπινη εικόνα για όσους έρχονται. Το κτίριο θα πρέπει να βαφτεί ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η υγρασία που υπάρχει σε διάφορα σημεία».

Όπως επισημαίνει η κα Μπίκου, «προκειμένου να γίνει ό,τι χρειάζεται θα έπρεπε να έχουμε 5.000 ευρώ για να τα καταφέρουμε, ωστόσο ξέρουμε ότι αυτό δε γίνεται. Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε μία κοινωνική λαχειοφόρο, ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ ενώ τα δώρα είναι πολλά. Ταξίδι και διαμονή σε ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και του Θέρμου είναι από τα μεγαλύτερα δώρα ενώ η λίστα ανανεώνεται συνεχώς. Οι επιχειρήσεις δείχνουν ευαισθησία και την πρόθεση να βοηθήσουν, έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη καθώς ανταποκρίνονται όπως μπορούν.

Άλλωστε δεν ζητάμε τον οίκτο ή την ελεημοσύνη, παρά μόνο να έχουμε δίπλα μας την Πάτρα σε αυτή την προσπάθεια. Ακόμα και το κάθε μικρότερο δώρο που υπάρχει στη λίστα έχει την αξία και τη σημασία του καθώς δείχνει αυτή τη διάθεση για προσφορά. Οι φθορές στο κτίριο φαίνονται έντονα κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε. Πρόκειται άλλωστε για το κτίριο όπου σχεδιάζονται οι δράσεις του ΣΟΨΥ, από εκεί ξεκινούν όλα έτσι ώστε να προσφέρουμε σε όσους χρειάζονται ψυχική βοήθεια και στήριξη.

Μέρος των χρημάτων ευελπιστούμε να συμβάλλουν και στην αναμόρφωση του κτιρίου εργαστηρίων επί της οδού Σισίνης 6 προκειμένου να γίνει λειτουργικός ο χώρος ώστε να μπορεί να φιλοξενεί κάποιες από τις ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης αποφορτίζοντας το κτήριο στην Κανάρη».

Η διάθεση των λαχνών γίνεται από την γραμματεία στην είσοδο του φορέα από Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ-5μμ.  Οι τυχεροί λαχνοί θα ανακοινωθούν, ώστε οι τυχεροί να προσέλθουν για την παραλαβή του δώρου τους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ώρα 13:00 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο προφίλ  και τη σελίδα του ΣΟΨΥ Πατρών στο facebook. Ο χώρος διεξαγωγής της κλήρωσης θα είναι τα γραφεία του συλλόγου επί της οδού Κανάρη 74.

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003, είναι ένας μικτός σύλλογος, που συναποτελείται από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες φροντιστές τους, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Συνολικά, τα μέλη του ΣOΨΥ Πάτρας είναι περισσότερα από 450 άτομα. Ο Σύλλογος αποτελεί το βασικό φορέα αυτο-οργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, των οικογενειών τους και των φίλων τους. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

 

 

Ενδεικτικά φθορές του κτιρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις