Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Νέο «κύμα» κακοκαιρίας το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή

Καιρός: Νέο «κύμα» κακοκαιρίας το διήμερ...

Νέο κύμα με βροχές και καταιγίδες έρχεται από τα δυτικά την Πέμπτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες έχει πια εξασθενήσει.

Και η Τετάρτη θα είναι μια ημέρα με ήπιο καιρό. Ωστόσο, μια νέα διαταραχή από τα δυτικά θα δημιουργήσει μια μετωπική ζώνη, η οποία θα φέρει βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, τοπικά φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τους 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται λίγο περισσότερη συννεφιά, τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη (28/2), ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά - Εύβοια, την Α-ΒΑ Πελοπόννησο και πιθανώς στις Κυκλάδες και την Ν. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4 με 6 και κατά τόπους στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-02-2024
Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2024
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-03-2024
Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών από το μεσημέρι.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις