Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΚΥΣΕΑ: "Πράσινο φως" για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides»

ΚΥΣΕΑ: "Πράσινο φως" για  τη σ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ΥΔΡΑ» θα πάει πρώτα στο Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, προτού βάλει πλώρη προς το Σουέζ,

 Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, απέναντι στις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται αυτή την στιγμή την «ΥΔΡΑ» στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και είναι θέμα ωρών ο απόπλους της φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ΥΔΡΑ» θα πάει πρώτα στο Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, προτού βάλει πλώρη προς το Σουέζ, ώστε τελικώς να αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, μαζί με την υπόλοιπη αρμάδα της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» για να αναλάβει δράση.

Επίσης, μετά από πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, αποφασίστηκε η παράταση για ένα έτος, της θητείας του εν ενεργεία αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού, τη μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη σταδιακή αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καιρίδης οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν μειωθεί πάνω από 25% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Μετά από πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η τροποποίηση του Σχεδίου «Αιγίς», για την προμήθεια 300 νέων οχημάτων για τις δασικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις