Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτές είναι οι επικίνδυνες διασταυρώσεις με φανάρια- Τι λένε στο thebest.gr οι οδηγοί ταξί μετά το θανατηφόρο στην Αρέθα

Πάτρα: Αυτές είναι οι επικίνδυνες διαστα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Κάνεις το σταυρό σου για να περάσεις...

Όταν γίνεται κάποιο τροχαίο έρχονται στο φως οι δρόμοι καρμανιόλες που σε συνδυασμό με την έλλειψη ορθής οδηγικής συμπεριφοράς προκαλούν τραγωδίες.

Μετά  το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, με  δυο νέα παιδιά, στην οδό Αρέθα, προσπαθήσαμε με τη βοήθεια του προέδρου των ταξιτζήδων της Πάτρας Γιώργο Σίδερη, να εντοπίσουμε διασταυρώσεις με φανάρια στις οποίες… «κάνεις το σταυρό σου για να περάσεις».

 «Επικίνδυνες είναι όλες οι διασταυρώσεις της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη θάλασσα μέχρι την Περιμετρική, αλλά αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάποιες ως άκρως επικίνδυνες είναι στην συμβολή με την Ακρωτηρίου, με την Αγίου Ιωάννου Πράτσικα και με την Πατρών Κλάους. Είναι αυτές στις οποίες έχουμε πολλά τροχαία» λέει στο thebest.gr. «Από την πλευρά μας, έχουμε πει πάρα πολλές φορές  ότι σε τέτοιου είδους διασταυρώσεις το πρόβλημα λύνεται μόνο με κόμβους, όπως είναι στο Κουκούλι. Έχει γίνει εκεί τροχαίο; Ποτέ. Εκεί ό,ως που υπάρχουν φανάρια, κάθονται στο κόκκινο, απελπίζονται, χάνουν την ψυχραιμία τους, περνάνε με κόκκινο κ.ο.κ.».

 Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι επικίνδυνες διασταυρώσεις.

Ακολουθούν τα φανάρια στον κόμβο Κουρτέση, στην κάθοδο από τη μίνι Περιμετρική. «Επίσης, στην Εθνική οδό, υπάρχει επικινδυνότητα σε όλες τις διασταυρώσεις μέχρι τα Μποζαϊτικά και φυσικά στην συμβολή με την Αρέθα, εκεί που έγινε το θανατηφόρο. Από την άλλη πλευρά, πρόβλημα με τροχαία, έχουμε στην Γλαύκου στις διασταυρώσεις με την Ακρωτηρίου, με την Ευβοίας και με την Πατρών Κλάους. Σε όλους αυτούς τους δρόμους, οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα γιατί πρόκειται για διασταυρώσεις με λεωφόρους και όταν θα γίνει ένα λάθος θα έχουμε θανατηφόρα. Ο βασικός παράγοντας είναι η μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί να πεταχτεί στο δρόμο ένα ζώο ή ακόμα και ένας ηλικιωμένος, δεν έχει δικαίωμα και αυτός να περάσει το δρόμο; Θα πρέπει να τρέχουμε εμείς με τα αυτοκίνητα με υπερβολική ταχύτητα;».

Σε ό, τι αφορά, το κέντρο της πόλης, όπως λέει, με την τοποθέτηση των άλλων φαναριών για την αντιδρόμηση, δεν φαίνονται αυτά που βρίσκονται σε λειτουργία, όπως η συμβολή της Κανακάρη με τη Γούναρη αλλά και της Κορίνθου με τη Γούναρη, που είναι δυο χαρακτηριστικά σημεία.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις