Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαλάχι σε ενυδρείο έμεινε έγκυος χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με αρσενικό!

Σαλάχι σε ενυδρείο έμεινε έγκυος χωρίς ν...

Συνέβη στις ΗΠΑ

Ενθουσιασμό, αλλά και ερωτήματα έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του ενυδρείου της Βόρειας Καρολίνας η εγκυμοσύνη της Σάρλοτ, ενός θηλυκού σαλαχιού, που τα τελευταία 8 χρόνια ζει με 5 μικρούς λευκούς καρχαρίες.

Η Σάρλοτ έχει το μέγεθος μια πιατέλας και κυοφορεί τουλάχιστον 4 μικρά. Πιστεύεται ότι θα γεννήσει σε δύο εβδομάδες.

Η διευθύντρια του ενυδρείου Μπρέντα Ράμερ επισήμανε ότι παρατήρησαν ένα εξόγκωμα στην πλάτη του σαλαχιού και ότι μόνο όταν έκαναν υπέρηχο διαπίστωσαν ότι είναι έγκυος.

«Μείναμε έκπληκτοι. Νομίζαμε ότι την ταΐζαμε υπερβολικά. Αλλά την ταΐζαμε υπερβολικά επειδή έχει περισσότερα στόματα να ταΐσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έγραφαν πως έμεινε έγκυος από καρχαρία...

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στον Τύπο με πολλά δημοσιεύματα να εικάζουν ότι η Σάρλοτ έμεινε έγκυος από καρχαρία. Ωστόσο, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς δεν ταιριάζει ούτε η ανατομία τους ούτε το γενετικό τους υλικό, προκειμένου να παράξουν απόγονους.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ δεν έχουμε κάποιο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές καρχαρίες και σαλάχια», τόνισε ο Κάντι Λιόν, ερευνητής στο ενυδρείο της Τζόρτζια στην Ατλάντα.


Η λύση του μυστηρίου

Η πιο βάσιμη εξήγηση είναι ότι η εγκυμοσύνη του θηλυκού σαλαχιού οφείλεται σε μια ασεξουλική μορφή αναπαραγωγής, που ονομάζεται παρθενογένεση.

Η παρθενογένεση συμβαίνει όταν ένα ωάριο ενός θηλυκού συγχωνεύεται με ένα άλλο κύτταρο. Από αυτό ενεργοποιείται κυτταρική διαίρεση και τελικά δημιουργείται ένα έμβρυο. Είναι πιο διαδεδομένη σε έντομα, ψάρια, αμφίβια, πτηνά και ερπετά. Η εγκυμοσύνη της Σάρλοτ είναι η πρώτη που καταγράφεται στα σαλάχια.

«Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Κι όμως, συμβαίνει στη μέση της αγροτικής Βόρεια Καρολίνα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό», σχολιάζει η Ράμερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις